Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hyperloop Teknolojisi Tüm Detaylarıyla EurasiaRail’da

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail; 21- 23 Haziran tarihleri arasında 10. kez kapılarını açıyor.

Hyperloop Teknolojisi Tüm Detaylarıyla EurasiaRail’da

 

Ülkemizde 2011 yılından bu yana demiryolu sektörünün yönünü belirleyerek lider sektör temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail; 21- 23 Haziran tarihleri arasında 10. kez kapılarını açıyor. 

2023 EurasiaRail fuarında geleceğin ulaşım teknolojileri arasında önemli bir konuma sahip olması beklenen Hyperloop teknolojisi detaylarıyla masaya yatırılacak. Hyperloopteknolojisinde trenlerin havasız tünelin içinde, çeşitli yöntemler ile askılama yapılarak ve farklı itki sistemleri kullanılarak raylara ve yere hiç değmeden hareket etmesi amaçlanıyor. Böylece hava direnci ve sürtünme kuvveti olmadığı için de aracın, uçakların iki katı hızına ulaşması hedefleniyor. Bu sistemin ilk denemeleri 2016 yılında Nevada Çölü’nde Elon Musk‘ın sahibi olduğu şirket tarafından yapıldı ve bu sistemde saatte 1200 kilometreye ulaşılması hedefleniyor. 

21 Haziran’da 

 “İnsanlık Tarihinde Geliştirilen İlk Hyperloop Projesi: Veneto Hypertransfer” Erciyas Holding CEO’su K. Emre Erciyas moderatörlüğünde, Hyperloop TT CEO’su Andrés de León’u ağırlayacak.

 

22 Haziran’da

Hyperloop’un geliştirilmesine öncülük eden İspanya merkezli Zeleros’un Kurucu Ortağı ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Bşk. Yrd. Juan Vicen “Küresel Bir Hyperloop Ağı: Kıtaları Dakikalar İçinde Birleştirme” başlıklı konuşmasıyla konferans sahnesinde yer alacak.

 

23 Haziran’da

Tübitak RUTE iş birliğindeki “Geleceğin Sürdürülebilir Taşımacılığını İnşa Etme Deneyimi” forumu, Teknofest kapsamında düzenlenen “Hyperloop Geliştirme Yarışması”nın 2023 kazanan ekiplerini ağırlayacak. Ardından da “Fırsatlar ve Zorluklar Penceresinde Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri” konulu panelde bu ultra hızlı taşıma sisteminin geliştirilmesindeki ilerleme ve bunu gerçeğe dönüştürmesine yönelik adımlar tartışılacak.