Sosyal Medya

Otomobil

Hyundai Elektrikli Otomobillerde Sektör Lideri Olmaya Aday!

Hyundai, yılın ilk iki ayında 74.661 adet elektrikli otomobil satarak yüzde 28 büyüme gösterdi. Ayrıca, ACEA verilerine göre markanın Avrupa’daki pazar payı ise yüzde 4.6’ya yükseldi.

Hyundai Elektrikli Otomobillerde Sektör Lideri Olmaya Aday!

  • Hyundai, yılın ilk iki ayında 74.661 adet elektrikli otomobil satarak yüzde 28 büyüme gösterdi.
  • Ayrıca, ACEA verilerine göre markanın Avrupa’daki pazar payı ise yüzde 4.6’ya yükseldi.
  • Hyundai, 108,0 g emisyon ile AB hedefinin altında kalarak müthiş bir performans da gösterdi.

Hyundai, 2045 yılına kadar tam karbon nötrlüğü elde etmeye bir adım daha yaklaştı. Gerek ürettiği konforlu modelleri gerekse geliştirdiği teknolojilerle kullanıcılarına her zaman üstün bir sürüş keyfi sunan Hyundai, sıfır emisyonlu araçlarının satışlarında da zirveye oynamaya başladı. Her geçen gün giderek artan elektrikli otomobil taleplerine en hızlı şekilde cevap veren Hyundai, 2022’nin ilk iki ayında 74.661 adet araç satarak Şubat 2021’e göre yüzde 102’lik bir artış gösterdi.

Özellikle KONA Elektrik ve IONIQ 5 ile tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, güçlü ve büyüyen model portföyüne hibrit versiyonları da ekledi. Hyundai, 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8’lik bir artış göstererek pazar payını da yüzde 4.6 seviyesine çıkardı.

Hyundai, bir önceki yılın aynı dönemine göre kendi satış performansını geçmekle kalmadı, aynı zamanda sektör trendinden daha iyi bir performans sergiledi.

Yılın ilk iki ayında Avrupa’da en popüler Hyundai modeli ise satışların yüzde 29,3’ünü oluşturan TUCSON oldu. Satışların yüzde 21,4’ünü KONA ve geri kalan yüzde 11,1’ini de i20 modeliyle gerçekleştirdi. Şu anda Hyundai’nin Avrupa’daki amiral gemisi olan BEV modeller ise satışların yüzde 10,3’ünü oluşturuyor.

Hyundai, Türkiye’de de elektrikli modellerinin satışına hibrit ve tamamen elektrikli KONA ile devam ederken çok yakın bir gelecekte IONIQ 5 modelini de mevcut ürün gamına ekleyecek.