Sosyal Medya

Otomobil

Hyundai Kona Electric SUV, Doğa Dostu Elektrikli SUV Duyurdu

Hyundai Kona Electric SUV, Doğa Dostu Elektrikli SUV Modelini Duyurdu. Hyundai'nin yeni elektrikli stratejisi için iyi bir başlangıç

Hyundai’nin Elektrikli Kona SUV Modeli 470 Km Kullanım Mesafesi Sunuyor

Hyundai Kona Electric SUV, Doğa Dostu Elektrikli SUV Modelini Duyurdu.

Hyundai Elektrikli yeni modeli ile bu alanda bende varım diyor. Güney Koreli otomobil üreticisi Kona Elektric modeli duyurdu ve Crossover SUV kategorisinden anlamlı bir performans vaat ediyor. Hyundai’nin yeni EV stratejisi için iyi bir başlangıç olarak yorumlanıyor.

“Base Edition” modeli 186-mil yani yaklaşık 300 km kullanım mesafesi ve 0’dan 100 Km’ye 9.3 saniyelik bir performans sunarken; daha uzun mesafeli versiyonu 470 km kullanım mesafesi ve 0’dan 100 km’ye 7.6 saniyede çıkıyor.

Tesla Model X gibi daha hızlı bir 0-dan 100 km performansına ihtiyacınız yoksa yetenekli bir elektrikli SUV modeli olarak kesinlikle ön plana çıkacaktır.

Hyundai Kona Electric SUV, Doğa Dostu Elektrikli SUV Duyurdu

Hyundai Kona Electric SUV içinde ne gibi teknolojiler var derseniz?

7 inçlik bir orta dokunmatik ekran (Android Auto ve Apple CarPlay ile birlikte) ve bir heads-up ekranı 2018 model bir şaşırtıcı değil; sürüş tarzınıza ve sürüş talebinize göre ayarlanabilen rejeneratif frenleme sistemi de var. Çarpışma önleme (Yayalar içinde dahil), serit takip sistemi, stop-and-go cruise control sistemi de bir diğer yenilikçi teknolojilerden.

İlginç’tir bu model özellikle Avrupa Pazarı odaklı olacak bu nedenle ülkemize de gelmesi muhtemel modeller arasında görüyorum. Gazla çalışan modeli yakında Amerika’da satışa sunulacak ancak elektrikli modeli için bu ne kadar mümkün olacak bilemiyorum. Her halükarda EV baskısının Güney Koreli Üreticiye de gelmiş olması şaşırtıcı değil.