Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

IBM Optik Bellek Flash Bellekten 50 Kat Daha Hızlı

IBM’in yeni bellek teknolojisi klasik Flash ve RAM belleklerin yerini alabilir.

Flash bellek cihazlarınızın ana bellek ihtiyacı için çok yavaş kalırken kullanılan RAM’ler ise ucucu özellikleri ve pahalı maliyetlerinden dolayı sıkıntı çıkarabiliyor.

IBM bu fazı değiştirecek yeni bellek teknolojisi geliştirmek için oldukça ciddi yatırımlar yapıyor ve bu konuda önemli bir virajı dönmüş görünüyor.

Yeni bellek teknolojilerinde artık IBM’in ‘optical storage’ kullanılacak. Son 15 yıldır crystal-based teknoloji optik disklerde veri depolama için kullanılıyor ancak bu teknoloji maliyetleri  ve Sakladıkları veri kapasiteleri bakımından artık ihtiyacı karşılamıyor.

IBM araştırmacıları bu yeni teknoloji ile hücre başına 3-bit veriyi saklayabiliyor. Bu dramatik bir şekilde kapasitenin artmasına sebep oluyor.

Dr. Haris Pozidis bu yoğunlukta yani hücre başına 3 bit veri saklama PCM maliyetini önemli ölçüde DRAM’dan daha az ve flaş belleğe yakın olmasına sebep olacak diyor. Böylece optik disklerde çok daha uygun hale gelebilecek.

Bu yeni optik bellek teknolojisi mobil cihazlarda da 50 kat daha hızlı bir ön bellek oluşturmak için flaş bellekler ile kullanılabilir. Gelecek nesil akıllı telefonlar çok daha hızlı açılma süreleri ile karşımıza çıkabilir.