Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

IBM’in RedHat’ı satın alması Linux dünyası için büyük bir haber!

IBM bugün, ikonik Linux firması Red Hat'ı 34 milyar dolarlık nakit parayla satın alacağını duyurdu. IBM’in Red Hat’ı satın alması Linux dünyası için büyük bir haber! IBM Redhat Satın Alma!

IBM RedHat’i SAtın Aldı!

IBM bugün, ikonik Linux firması Red Hat’ı 34 milyar dolarlık nakit parayla satın alacağını duyurdu. Her iki şirket tarafından düzenlenen ortak bir açıklamaya göre; IBM, Big Blue’nun Hibrid Cloud bölümündeki en son alımını almayı amaçladığı Red Hat’in her bir hissesi için 190 $ ödeyecek.

Bilişim devi IBM, açık kaynaklı işletim sistemi denince akla gelen ilk isim olan Linux ve açık kaynaklı yazılım dağıtım şirketi olan Red Hat`ı satın aldığını duyurdu.

170’ten fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük bilişim şirketi IBM, açık kaynaklı masaüstü işletim sistemi Linux ve açık kaynaklı profesyonel yazılım dağıtım şirketi Red Hat’ı 34 milyar dolar (190 milyar TL) karşılığında satın aldığını duyurdu.

Söz konusu satış işlemi, bugüne kadarki en büyük yazılım şirketi satış işlemi olarak kayda geçerken Red Hat, IBM’nin Hybrid Cloud takımında ayrı bir birim olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

IBM RedHat

Red Hat, açık kaynaklı yazılım endüstrisinde uzun zamandır faaliyet gösteriyor ve şirket, sürekli olarak kar ediyor. Bulut teknolojileri alanında IBM; Google, Amazon, Microsoft gibi şirketlerin gerisinde kalıyor ancak söz konusu alanda Linux, tercih edilen bir işletim sistemi olarak öne çıkıyor.

IBM’nin bir Linux distribütörünü satın almış olması, şirketin bulut teknolojilerindeki yerini üst bir konuma getirmeyi hedeflediği şeklinde yorumlanıyor.

Açık kaynaklı yazılımlarıyla ve Linux tabanlı profesyonel yazılım şirketi olan Red Hat, 1993’te Bob Young ve Marc Ewing tarafından ABD’de kuruldu. Yazılım firması bulut teknolojileri, ara katman, işletim sistemi, depolama, sanallaştırma, yönetim ve mobil gibi alanlarda çalışmalar yapıyor.

IBM RedHat