Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

IDC Türkiye 2019 Enerji Zirvesi, Sektör Dijitalleşmeye Odaklandı

IDC Türkiye 2019 Enerji Zirvesi, Sektör Dijitalleşmeye Odaklandı. 2019 Enerji Sektörü Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

IDC Türkiye 2019 Enerji Zirvesi, Sektörün Önde Gelen Kurumlarını Bir Araya Getirdi

Enerji Sektörü Dijitalleşme ile Yaratılabilecek Değere Odaklanıyor.

IDC Türkiye’nin düzenlediği ‘Enerji Zirvesi’nde ülkenin lider kurumlarının üst düzey BT yöneticileri ve veri bilimcileri bir araya gelerek deneyim paylaşımlarında bulundu. 25 Aralık Çarşamba günü Sabancı Center’da gerçekleşen konferansta, enerji sektöründe dijital inovasyon ve dönüşümü ve bu alandaki güncel teknolojileri konuşuldu.

Konferansa katılan kurumlar; Enerjide İnovasyon, Dijitalleşme, Büyük Veri, Analitik, Yapay Zeka, Siber Güvenlik, EKS Güvenliği konularındaki deneyimlerinden bahsettiler. Enerji sektöründen birçok firmanın katılım sağladığı etkinlik, geleceğe yön veren rehber bir platform niteliğinde Türkiye’de sektörün geleceğine dair bir çerçeve çizdi.

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları;

“Sektörün dijitalleşmeyi yolda yapılabilecek bir süreç olarak görmemesi ve dijitalleşme sürecinde daha çok analiz ve daha çok tasarım ihtiyacının olduğunun belirtilmesi enerji sektöründe dijitalleşmeyi hızlandıracak ve inovasyon sürecine ciddi katkıda bulunacak bir etken. Planlama konusunda genel olarak yeterince zaman ayrılmadığı karar vericilerce gözlemleniyor ve yeterince planlama yapılmamasının dijitalleşme süreçlerinde istenen verimi sağlayamadığı belirtiliyor.” Çizmecioğulları ekliyor: “Artık nesnelerin interneti, büyük veri, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle enerji sektöründeki BT departmanlarının IT-OT entegrasyonunu tamamlayıp şirketlerinin finansal modellerini desteklemeleri ve müşteri deneyimini dönüştürmeleri çok kritik önemde.”

IDC Türkiye Araştırma Müdürü Dr. Ramazan Yavuz, enerji şirketlerinin operasyonel verimliliği artırmak, maliyetleri aşağıya çekmek, müşteri memnuniyetini artırmak ve zorlu bir sektörde rekabet avantajı kazanmak amacıyla önümüzdeki dönemde analitik, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi inovasyonu hızlandıran teknolojilere odaklandıklarını belirtti. “Enerji sektörünün her noktasında dijitalleşme ile yaratılabilecek çok değer var.” Ramazan Yavuz sözlerine şöyle devam ediyor: “Perakende tarafında akıllı uygulamaların ve yapay zekanın müşteri deneyimi için kullanılması, varlık yönetimi tarafında kestirimci bakımla maliyet avantajı yaratma; saha ekiplerini daha iyi yönlendirme ve yönetme; kayıp kaçağı dijitalleşme ile azaltma gibi birçok noktada değer yaratmak ve bu inovasyon süreciyle rekabette ayakta kalmanın yollarını bulmak çok kritik hale geldi.”

2019 Enerji Sektörü Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Etkinliğin sonunda gerçekleşen ve bu yıl ilki düzenlenen IDC Türkiye Enerji Teknoloji Ödülleri töreni çerçevesinde, dereceye giren proje sahiplerine ödülleri takdim edildi. 22 proje dereceye girerek ödül kazandı.

Ödüllerin kategorileri ve kategori bazında kazanan projeler aşağıda listelenmiştir.

Büyük Veri ve Analitik
1 Enerjisa Enerji A.Ş. Self Service Analytics Platform
2 Petrol Ofisi A.Ş. Makine Öğrenmesi Metoduyla, Akaryakıt Satış Tahmini
3 Aygaz Radar
Müşteri Deneyimi
1 İpragaz A.Ş. iPApp Online Sipariş ve Sadakat Platformu
2 Enerjisa Enerji A.Ş. 360 CRM Dönüşüm Ekranı Projesi
3 Milangaz Milangaz Digital Transformation Program
Veri Altyapısı
1 CK Enerji Yatırım A.Ş. DB Level Utility Network Manager
2 Aytemiz Akaryakıt A.Ş. Yeni Genel Merkez Dijital Dönüşüm Projesi
Kurumsal Dönüşüm
1 CK Enerji Yatırım A.Ş. DB Level Utility Network Manager
2 Enerjisa Enerji A.Ş. 360 CRM Dönüşüm Ekranı Projesi
2 Milangaz Milangaz Digital Transformation Program
3 SOCAR Propay
3 SOCAR Work Force Management
Nesnelerin Interneti
1 CK Enerji Yatırım A.Ş. Gözetmen Projesi (DC Var/Yok ve Arıza Bilgisi Merkezileştirilmesi)
1 SOCAR Polaris
2 CK Enerji Yatırım A.Ş. OSOS-OMS Entegrasyonu
3 CK Enerji Yatırım A.Ş. OT (Scada/ICS) Security
Mobilite
1 Aygaz Radar
2 CK Enerji Yatırım A.Ş. CK Energy-VTS_WFM_Integration
3 CK Enerji Yatırım A.Ş. OSOS-OMS Entegrasyonu
Güvenlik ve Hile Yönetimi
1 Enerjisa Enerji A.Ş. Veri Güvenliği Projesi
2 CK Enerji Yatırım A.Ş. OT (Scada/ICS) Security