Sosyal Medya

Yazılım

E-ticaret ödeme sistemleri ile birlikte büyüyor

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticaretin büyümesiyle birlikte elektronik ödeme alanındaki yeni teknolojiler ve gelişmeler ile birlikte online alışveriş deneyiminin daha da gelişeceğini belirtti.

E-ticaret ödeme sistemleri ile birlikte büyüyor

E-ticaret son 2 yıldır tarihinin en hızlı büyümesini yaşarken, ödeme sistemleri de aynı hızla büyüyor. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticaretin büyümesiyle birlikte elektronik ödeme alanındaki yeni teknolojiler ve gelişmeler ile birlikte online alışveriş deneyiminin daha da gelişeceğini ve kredi kartları ile internetten yapılan işlem adedinin bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %45 artarak 404 Milyon 942 bin 011 TL olduğunu açıkladı.

Elektronik ödeme sistemlerinin pandemi döneminde hızla gelişen alanlardan birisi olduğunun altını çizen IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara,

E-ticaret ve ödeme sistemleri hızla büyüyor. 2021 yılını 400 milyar TL’lik işlem hacmiyle kapatan e-ticaret sektörünün 2022 hedefi ise yüzde 40 büyüme ile 560 milyar TL’ye ulaşmak. BKM’nin verilerine göre 2022 yılının ilk çeyreğinde yerli kredi kartları ile internetten yapılan işlemler bir önceki yılın ilk dönemine kıyasla %90 artarak 163 Milyar 267 Milyon TL’ye ulaşmıştı. Aynı zamanda yerli kredi kartları ile internetten yapılan işlem adedi de bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %45 artarak 404 Milyon 942 bin 011 TL oldu. Artık e-ticarette müşteriler ürünlere ihtiyaç anında hızlı bir şekilde ulaşmayı beklerken, online kanallarda da ödeme süreçleri hızlandı. Elektronik Ödeme alanındaki yeni teknolojiler ve gelişmeler ile birlikte online alışveriş deneyimi daha da gelişecek.” dedi.

E-ticarette yapılan alışverişlerin fiziki mağazalarda yapılan alışverişlere göre bazı avantajları olduğunu da sözlerine ekleyen Özkara,

“Bunlardan en önemlisi iade seçeneği. Kullanıcılar e-ticaret üzerinden aldıkları ürünleri, fiziki mağazadan aldıkları ürünlere göre çok daha kolay iade edebilirler. Online alışverişte özellikle kullanıcıların korunan hakları bulunmaktadır. E-ticaret üzerinden aldığınız ürünü koşulsuz şartsız geri gönderebilme hakkımız varken fiziki mağazadan almış olduğunuz ürünler için değişim kartı veya fiş/fatura ibraz etmeniz gerekir ve bazen firmalar ücret iadesi yerine hediye çeki vb. tanımlayabilir. Bunlar da sizin alışveriş deneyiminizi etkiler. E-ticaret, kullanıcılara ürünlerin değişiminde veya iadesinde hem süreç hem de para iadesi anlamında kolaylıklar sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.