Sosyal Medya

Eğitim

IdeaSoft’tan Genç Girişimcilere YÖK Onaylı E-Ticaret Desteği

IdeaSoft İstanbul Arel Üniversitesi işbirliği ile bahar döneminde "IdeaSoft ile E-Ticaret" adında YÖK onaylı kredili e-ticaret dersi vermeye başladı.

IdeaSoft’tan Genç Girişimcilere YÖK Onaylı E-Ticaret Desteği

 

IdeaSoft İstanbul Arel Üniversitesi işbirliği ile bahar döneminde “IdeaSoft ile E-Ticaret” adında YÖK onaylı kredili e-ticaret dersi vermeye başladı. Haziran ayında final sınavıyla ilk mezunlarını veren ve yeniden düzenlenmesi planlanan eğitimde, öğrencilere e-ticaretin temel prensipleri ve işleyişi anlatılarak, genç girişimcilere destek verip öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve istihdamın desteklenmesi amaçlıyor.

 

Sektörün lider e-ticaret alt yapı sağlayıcısı olarak genç ve dinamik bir kadro ile çalışırken alanda yeni gençlerin de yetişmesine de liderlik eden IdeaSoft, İstanbul Arel Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirdi. “IdeaSoft ile E-ticaret” adında YÖK onaylı kredili e-ticaret dersi vermeye başlayan ve Şubat ayında müfredata girerek Haziran’ın ilk haftasındaki final sınavıyla ilk mezunlarını veren eğitimle, genç girişimcilere destek verilerek öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve istihdamın desteklenmesi amaçlıyor. Eğitimin önümüzdeki aylarda tekrarlanması da hedefleniyor.

 

Üniversitede ilgili bölüm öğrencilerinin alabileceği ‘Markalı Ders’ adı altında verilen dersler Haziran ayının ilk haftasında tamamlanarak birçok öğrenciye e-ticareti öğretti.

 

Dersin amacı ise; öğrencilere e-ticaretin temel kavramlarını, işlevlerini ve uygulamalarını anlatırken, öğrencilere e-ticaretin temel prensipleri ve işleyişini öğretmek. Eğitimde ayrıca, e-ticaretin avantajları, dezavantajları, işletmeler üzerindeki etkileri ve ayrıca, öğrencilerin e-ticaretin farklı modellerini ve işletme süreçlerine entegrasyonunu anlamaları sağlanıyor.

 

Öğrenciler, ders boyunca mağaza oluşturma, ürün yönetimi, sipariş takibi, ödeme yöntemleri entegrasyonu gibi temel e-ticaret işlemlerini uygulamalı olarak öğreniyor. Ayrıca, ders içerisinde öğrencilere dijital pazarlama stratejileri, müşteri ilişkileri yönetimi ve lojistik gibi önemli konular da aktarılıyor. E-ticaretin başarılı bir şekilde yürütülmesi için pazarlama stratejilerinin nasıl oluşturulacağı, dijital kanalların nasıl etkili bir şekilde kullanılacağı ve lojistik süreçlerin nasıl optimize edileceği gibi konular üzerinde de duruluyor.

 

E-ticaret dersi almak ve projeleri takip etmek isteyenler İstanbul Arel Üniversitesi web sitesi ve IdeaSoft web sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip ederek bu gelişmelerden haberdar olabiliyor.

IdeaSoft: 2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali   raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.