Sosyal Medya

Oyun Dünyası

I’m looking for 3024 people – yeni alternatif gerçeklik oyunu!

Bakodun Game Studios, yapımını yeni bitirdiği alternatif gerçeklik oyunu olan "I'm looking for 3024 people"'ı oyun severlerin beğenisine sunuyor.

“I’m looking for 3024 people” adlı yeni alternatif gerçeklik oyunu

Bakodun Game Studios, yapımını yeni bitirdiği alternatif gerçeklik oyunu olan “I’m looking for 3024 people”‘ı oyun severlerin beğenisine sunuyor.

Oyun bir çok açıdan benzerlerinden ayrışıyor. Oyunu farklı kılan özelikleri şu şekilde özetlenebilir,

  • – Tamamı Replica Studios yapay zeka yazılımı ile seslendirildi.
  • – Oyunda görsel öğe bulunmuyor, oyuncular sadece işitsel bildirimler ile hareket edebilir.
  • – Hikaye gerçek dünya ile etkileşimli.
  • – Topluluk temelli bir görev var ve sadece 3024 kişi bu göreve katılabilir.
  • – Oyun ücretsiz fakat, 3024 kişiden biri olmak ve aşağıda bahsedeceğim turnuvaya katılmak için özel NFT’lerden birine sahip olunmalı.

Burada dikkat çeken ayrıntı neden NFT kullanıldığı?

Zira, “I’m looking for 3024 people” NFT tabanlı bir oyun değil. Bakodun Games Studios oyunu mümkün olduğunca geniş kitleye ulaştırmak istiyor. Bu yüzden ana hikayeyi içeren oyunu ücretsiz sundular ve üyelik gerektirmeden indirilebilecek platformda yayınladılar.

Bu şekilde oyunu bir bütün olarak ücretli sunmamış; oyuncuları ise tek bir ödemeye karşılık tek bir deneyim alacakları ve bunu deneyimi başkasına aktaramayacakları bir oyun kurgusuna sürüklememiş oldular.

Bu sebeple buldukları NFT çözümü bence dikkat çekici ve NFT’yi oyunun kurgusuna dahil etmek gerçekten akıllıca görünüyor. Ayrıca bu sayede,

  • – Oyuncu özel NFT’lerden birine sahip olduğunda, 3024 kişiden biri olup son göreve katılma hakkı kazanıyor. Son göreve katılmak istemeyenler de oyunu her zaman oynayabiliyor.
  • – Oyunda bir sonraki aşamaya geçmek için 3024 kişi aynı anda Discord üzerinden kendine ait görevi yapmalı. Bir kişi bile bu görevi yapmazsa sonraki aşamaya geçilemiyor. Bu yüzden son görevi tamamlamak haftalar, hatta aylar alabilir. Bu şekilde elinde tuttuğun NFT’nin de değeri bu süre zarfında artabilir ve istediğin zaman başkasına da bu yükselmiş değerinden satabilme fırsatın oluyor.

Oyun hakkında

Ölen bilgisayar mühendisinin (Frank) tek bir amacı vardı, daha önce çalıştığı şirketin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak. Artık bu görev bir hacker’a (anonym52) ve 3024 kişiye bağlı.

Hikaye

1974 yılında bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan Frank, bir teknoloji Ar-Ge şirketinde işe başlayabildiği için çok heyecanlıydı. Fakat iki yıl sonra bu şirkette farkettiği şey düşüncelerini tamamen değiştirecekti. Bu yerde geliştirilen teknoloji insanların yararları için değildi. Buradaki insanlar, başka insanların vahşi zevkleri için katlediliyordu. Frank bu durumu anladığı an işinden istifa etti ve bu şirketin içinde dönen olayları tüm dünyaya ifşa etmek için çalışmalarına başladı.

1994 yılına gelindiğinde Frank hala bu şirketin peşindeydi. Ama kendisine pankreas kanseri teşhisi konulmuştu ve çalışmalarını bir sonuca ulaştırmak için yeterli zamanı kalmamıştı. Bunun için elde ettiği tüm belgeleri internetin derinliklerine yükledi ve birinin bir gün onları bulmasını ve çalışmalarını devam ettirmesini ümit etti.

2002 yılında, bu belgeler anonym52 takma adlı bir hacker tarafından bulundu. anonym52, 20 yıllık çalışmasından sonra 2022 yılında, Frank’in 1996 yılına kadar elde ettiği belgeleri ve kendisinin bu zamana kadar elde ettiği belgeleri www.frankscomputer.online web sitesine koydu. Artık Frank’in yarım kalan görevini bitirebilecekti. Ancak bu sadece anonym52’nin altından kalkabileceği basit bir görev değildi. Bunun için 3024 kişiye daha ihtiyacı var.

Gameplay

“I’m looking for 3024 people” Bakodun Game Studios tarafından geliştirilen bir alternatif gerçeklik oyunudur. Bu macerada; Frank ve anonym52’nin geliştirdiği bir hack programını kullanarak şirkete sızman, sızdırılan belgeleri incelemen ve sana ait görevleri yerine getirmen gerekecek.

Oyuncular www.frankscomputer.online/the-mission adresine giderek tüm hikayeyi öğrenebilir ve ücretsiz olarak oyunu indirebilirler.

Oyunun hikayesi bir döngü içerisinde ilerliyor ve bu döngüyü kırmak oyunun ana görevidir. Bu görev, 3024 adet slot işlemini tamamlamaktan oluşuyor ve bunu sadece 3024 farklı kişi aynı anda yaparak çözebilir. Slot işlemini gerçekleştirmek için oyuncuların 3024 özel NFT’den birine sahip olması ve Discord sunucusundaki talimatları izlemesi gerekir.

Oyunda görme yetisi alınmış bir deneği kontrol ediyoruz. Oyuncu, ancak duyduğu yönergeleri takip ederek oyunu bitirebilir. Deneğin bulunduğu yerden mümkün olduğunca çabuk çıkarılması gerekiyor.

Geliştirme süreci

Oyunu 1,5 yılda Buildbox oyun motoru ile geliştirdik. Tüm İngilizce seslendirmesi Replica Studios’un yapay zeka yazılımı ile yapıldı. Alternatif gerçeklik türüne sağdık kalarak, gerçek dünya ile etkileşimli bir hikaye oluşturduk. Bunu yaparken Türkiye’den insanlar, hikayeler ve konumlar eklemeyi de ihmal etmedik

Sistem gereksinimleri

– 240 MB Free Disk Space
– Windows 7 x64
– 2 GHz CPU
– 4 GB RAM
– OpenGL 2.0
– OpenAL

Oyun dili: İngilizce

Oyunu, itch.io veya www.frankscomputer.online web sitesinden ücretsiz indirebilirsin.

En Önemli Detayı Sona Sakladım, Ödüllü Turnuva Yapısı!

Oyun için bir turnuva düzenliyor. Oyunda görme yetisi alınmış bir deneği kontrol ettiğiniz için siz de hiç bir şey göremeyeceksiniz. Duyduklarınıza göre hareket edip oyunu bitirmelisiniz. Bu açısıyla oyun diğer görsel içerik barındıran oyunlardan biraz farklılaşıyor. Oyunu herkes farklı sürelerde ve her defasında daha hızlı bir şekilde bitirebilir.

Oyunu en hızlı bitiren ilk 100 kişiye toplam $20.000 para ödülü dağıtalacağını da belirtmekte fayda var.
Turnuva ayrıntılarına bu sayfadan ulaşabilirsin.

İndirme linkleri

www.frankscomputer.online ve itch.io adreslerinden oyun indirilebilir. itch.io widget yerleştirme kodunu almak için buraya tıklayın.