Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Infinidium Technologies savunma sanayisinin liderlerinden tam not aldı

Çeyrek asra yaklaşan tecrübesiyle global trendlere uygun inovatif çözümler sunan ve her geçen gün büyüyen Ar-Ge ekibiyle modern projeler üreten Infinidium Technologies, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yer aldı.

Infinidium Technologies savunma sanayisinin liderlerinden tam not aldı

Çeyrek asra yaklaşan tecrübesiyle global trendlere uygun inovatif çözümler sunan ve her geçen gün büyüyen Ar-Ge ekibiyle modern projeler üreten Infinidium Technologies, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yer aldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuarda; yeni nesil denetim ve kayıt ünitesi Karakutu, yüksek performans için üretilen Endüstriyel Bilgisayar, Mobil UPS, Mobil NVR, güvenli sürüş sistemi sağlayan ADAS, araç içi kamerası DSM ve Yönetilebilir Enerji Paneli gibi ileri teknoloji çözümlerini sergileyen şirket, savunma sanayinin dev isimleriyle de bir araya geldi.

Özgün donanım ve yazılım üretimi gerçekleştiren Infinidium Technologies, farklı endüstriyel kolların nabzının tutulduğu etkinliklerde sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak yüksek teknolojiye sahip ürünlerin sergilendiği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yer alan şirket; yeni nesil denetim ve kayıt ünitesi Karakutu, yüksek performans için üretilen Endüstriyel Bilgisayar, Mobil UPS, Mobil NVR, güvenli sürüş sistemi sağlayan ADAS, araç içi kamerası DSM ve Yönetilebilir Enerji Paneli ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Savunma sanayisinde öne çıkan akıllı çözümleriyle yerli ve yabancı birçok yatırımcının de dikkatini çeken Infinidium Technologies, yeni iş birlikleri için global ticaret olanaklarını değerlendirdi.

Yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya geldi

Savunma sanayisinin geleceğinde fark yaratacak çözümlerini sergiledikleri fuarda çok sayıda sektör profesyoneli ile birebir etkileşim fırsatı elde ettiklerini belirten Infinidium Technologies CEO’su Berk Ündeğer;

“Yerli üretim potansiyelindeki artışı ve bağımsız üretim gücünü gözler önüne seren SAHA EXPO’da yer almak şirketimiz için çok değerli oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma sanayi ekosisteminin başında gelen bu fuarı yerli ve yabancı yatırımcıların buluşması ve kamu ile özel sektör arasında bir sinerji oluşturulması adına kıymetli buluyoruz. Bilindiği üzere ülkemiz son zamanlarda savunma sanayinde çok önemli adımlar atarak dünya çapında başarılar elde etti. Bu durum hem ülkemizin savunma alanındaki stratejik konumunu güçlendiriyor hem de pazarın olgunlaşmasında belirleyici oluyor. Biz de ülkemizin önünü açtığı bu yolda şirket olarak savunma sanayinde genişlemeyi hedefliyoruz. Toplu ulaşım, lojistik, enerji gibi sektörlerin yanı sıra savunma sanayisi bizim için kritik öneme sahip. Ulusal ve uluslararası firmalara çözüm ortaklığı yapan bir teknoloji şirketi olarak fuarda yakaladığımız başarıdan ve aldığımız dönüşlerden çok memnunuz. Fuar kapsamında pek çok inovatif teknolojimizi sergileme fırsatı bulduk. Yeni nesil denetim ve kayıt ünitesi Karakutu, yüksek performans için üretilen Endüstriyel Bilgisayar, Mobil UPS, Mobil NVR, güvenli sürüş sistemi sağlayan ADAS, araç içi kamerası DSM ve Yönetilebilir Enerji Paneli ile çok sayıda katılımcıdan yoğun ilgi gördük” dedi.

Savunma sanayisine yönelik ürünleriyle dikkat çekti

Fuarda dikkat çeken teknolojileri hakkında önemli bilgiler veren Berk Ündeğer, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Patentli ürünümüz Karakutu, araç filosu olan tüm şirketlerin kullanabileceği bir teknoloji. Aslında olay kayıt ve işleme, kestirimci bakım, güvenlik, yüksek çözünürlüklü veri analizi, tasarruf, yönetim ve etkileşim ile interaktivite sağlayan yeni nesil bir denetim ve kayıt ünitesi. Uydu iletişiminin koptuğu yerlerde dahi hesaplama yapabiliyor. Fuarın yıldızları arasında yer alan Endüstriyel Bilgisayar ise mobil ve sabit ortamlarda her türlü üst düzey bilgi işlem gereksinimlerini karşılayan yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Araç kapalıyken bile enerjiye ihtiyaç duyan Mobil NVR, kamera, karakutu gibi bileşenler için özel olarak tasarlanan Mobil UPS ise özelliklerine ya da enerji harcayacak cihaz sayısına göre 8,16 ya da 32 saatte kadar enerji sağlayabiliyor. Güvenli sürüş sistemi ve adaptif sürüş kabiliyetleri sağlayan ADAS; öndeki araçla takip mesafesi, hatalı şerit değiştirme, yaya çarpışma uyarısı gibi güvenlik ihlalleri ile ilgili sesli ve görüntülü uyarı sistemiyle fark yaratıyor. Sürücü davranışlarının ve araç kullanım bilgilerinin değerlendirilmesi için çalışan DSM, bu sayede sürücü karnelerinin oluşturulmasını sağlıyor. Voltaj düzenleyici olarak kullanılan Yönetilebilir Enerji Paneli ise olası enerji sorunlarına karşı cihaz ve araçların güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra bakım-servis süreçlerinde arıza tespiti ve müdahale sürelerinin minimuma indirilmesine olanak tanıyor.”