Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Infinidium Teknoloji Saha Expo’da en yenilikçi ürünlerini sergileyecek!

Infinidium Grup çatısı altında yer alan 800 kişilik bir ekiple, TÜBİTAK onaylı projelere imza atan Infinidum Teknoloji CEO'su Berk Ündeğer ile şirketin gelecek vizyonu ve yaklaşan SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda hangi yerli ve inovatif ürünleri sergileyecekleri hakkında konuştuk. 

Infinidium Teknoloji Saha Expo’da en yenilikçi ürünlerini sergileyecek!

Infinidium Grup çatısı altında yer alan 800 kişilik bir ekiple, TÜBİTAK onaylı projelere imza atan Infinidum Teknoloji CEO’su Berk Ündeğer ile şirketin gelecek vizyonu ve yaklaşan SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda hangi yerli ve inovatif ürünleri sergileyecekleri hakkında konuştuk.

Infinidum Teknoloji hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Infinidium Teknoloji olarak yüzde yüz yerli sermaye ile faaliyetlerimize başladığımız 1994 yılından bu yana ticaret dünyasının ve kentlerin değişken dinamiğini doğru tespit ederek ihtiyaca uygun, sürdürülebilir, dinamik ve geleceği belirleyen ürünler geliştiriyoruz. Infinidium Grup çatısı altında yer alan 800 kişilik ekibimiz ile özgün donanım ve yazılım üretimi gerçekleştiriyor, TÜBİTAK onaylı projelere imza atıyoruz. Teknolojik buluş ve patentlere sahip bir teknoloji şirketi olarak Türkiye’ye katma değerli ürünler kazandırıyoruz. 25 yılı aşkın süredir gelişen mühendis ekibimiz ile sürdürülebilir bir gelecek için ulusal ve uluslararası firmalara çözüm ortaklığı yapıyoruz.

Şirket olarak hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz, ürün gruplarınız nelerdir?

Geniş çaplı bir teknoloji şirketi olarak; güvenlik, haberleşme, taşımacılık, çevre, toplu ulaşım teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda ürün ve proje geliştiriyoruz. Endüstriyel bilgisayar, elektronik kart, karakutu, enerji sayaçları tasarlayıp üretiyoruz. Ayrıca ERP yazılımları, Head End sistemleri, dev yönetim yazılımları gibi projeleri aynı anda yönetiyoruz. Yurt içi ve yurt dışında alanında öncü müşterilerimize SLA, outsource yazılım hizmeti, ürün tasarımı ve zayıf akım projeleri gibi hizmetler de veriyoruz. Uçtan uca mühendislik projeleri, özel yönetim ve endüstri çözümleri ile farklı sektörler için yeni stratejiler, yönetim kabiliyetleri ve istatistiksel veriler ortaya çıkarırken aynı zamanda Karakutu Telemetri (Olay Kaydedici), Güvenli Sürüş Sistemi, Endüstriyel Bilgisayar, Görüntü İşleme Teknolojileri, Akıllı Kameralar, Mobil UPS, Ses Sistemleri, Yolcu-Şoför Bilgilendirme Sistemleri, İnteraktif Görüntü İşleme, Bilgi/Eğlence donanımları ve yazılımları gibi pek çok ürünle anahtar teslim projeler gerçekleştiriyoruz.

Müşterilerinize hangi alanlarda ne gibi katma değerler sağlıyorsunuz?

Teknoloji ve mühendislik şirketi olarak geleceği referans alan yaklaşımları kendimize rehber kabul ediyor ve inovatif bir rota çiziyoruz. Teknolojik yeniliklere paralel ürünler üreten, kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan çözüm odaklı bir anlayışla iş birliği yaptığımız firmaları bugünden geleceğe hazırlıyoruz. Çağın gerekliliklerine uygun olarak ürettiğimiz çözümler ile fabrika, üretim, depo, lojistik ve bakım onarım sistemlerine sahip kurumları Endüstri 4.0 standartlarına yükseltiyoruz. IoT teknolojilerinin yanı sıra özel donanım sensör ve yazılımlar ile dijitalleşmeye ve verinin uçtan uca yönetilmesine imkân tanıyoruz. Kestirimci bakım, yapay zekâ destekli karar vericiler, dijital ikiz ve benzeri teknolojileri kurumlara uyarlayarak müşterilerimize yeni bakış açıları ve tasarruf imkanları sağlıyoruz.

Türkiye’de yakaladığınız başarıyı yurt dışında da devam ettiriyorsunuz. Şu an için devam eden projelerinizden ve aldığınız dönüşlerden bahseder misiniz?

Türki coğrafyalarda başarılı işlere ve büyük iş birliklerine imza atıyoruz. Özellikle de kara kutu ve ulaşım alanlarında önemli projeler hayata geçiriyoruz. Örneğin Bağdat Amerikan Üniversitesi’ne dönüşen projenin ulaşım altyapısını hem donanım hem yazılım olarak biz üstlendik. Bunun dışında üst coğrafyamızda parlamento binası, zayıf akım projesi, hastane projeleri gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İngiltere ile devam etmekte olan projelerimiz var. Bu yıl itibariyle genişleme hedeflerimize Avrupa ve Amerika’yı da dahil ettik, bu noktada gerekli adımları atıyor ve temaslarımızı sürdürüyoruz.

Infinidium Teknoloji’nin kısa vadede hedef ve projeksiyonları nelerdir?

Infinidium Teknoloji olarak, baştan uca ileri düzey mühendislik çalışmalarını gerçekleştiren öncü ve etkin bir teknoloji şirketiyiz. Gelecek planlarımız arasında global çapta değer yaratacağımız projeler yer alıyor. Hem ulusal çapta hem de uluslararası arenada özellikle şehircilik alt yapı teknolojilerinde büyük adımlar atmayı hedefliyoruz. Toplu taşıma sistemleri yönetiminde çok ilgi görüyoruz. Ödeme sistemlerimiz, data toplama sistemlerimiz, özellikle Karakutu ürünümüz ve yeni geliştirdiğimiz Endüstriyel Bilgisayar, pazarda yoğun bir taleple karşılaşıyor. Şirket olarak öncelikli amacımız, bu alanda oyun kurucu ve çığır açıcı projelerimizi ve ürünlerimizi hayata geçirmeye devam etmek… Şu anda ürün gamımızın her biri kendi alanında niş bir konuma sahip. Oyunu değiştirmeye ve sektöre yön vermeye aday projelerimizi pazara sunmak için heyecanla çalışıyoruz.

Saha EXPO Fuarı hakkında neler söylemek istersiniz? Fuar kapsamında hangi ürünleri yerli ve yabancı katılımcılarla buluşturacaksınız?

Etkileşim, iletişim ve doğru kişilerle buluşma noktasında fuarları çok önemsiyoruz. Bu kapsamda da Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katılıyoruz. Saha EXPO, savunma sanayi denilince ilk akla gelen prestijli etkinliklerin başında yer alıyor. Biz de sektör temsilcileriyle bir araya gelmek ve küresel iş fırsatlarını değerlendirmek üzere fuardaki yerimizi alacağız. Fuarda savunma sanayinde öne çıkacak birçok ileri teknoloji çözümümüzü sergilemek için gün sayıyoruz. 7B-05 numaralı standımızda yeni nesil denetim ve kayıt ünitesi Karakutu, yüksek performans için üretilen Endüstriyel Araç Bilgisayarı, Mobil UPS, Mobil NVR, güvenli sürüş sistemi sağlayan ADAS, araç içi kamerası DSM ve yönetilebilir enerji paneli gibi ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturacağız.