Sosyal Medya

Donanım

Infinix XE 27 Immersive Sound ANC TWS Kulaklığın Özellikleri Nasıl?

Peki INFINIX XE 27 IMMERSIVE Sound Satın Alınır mı? Infinix XE 27 Immersive Sound ANC TWS Kulaklığın Özellikleri Nasıl? Satışa Sunulursa Alınır mı?

Infinix XE 27 Immersive Sound ANC TWS Kulaklığın Özellikleri Nasıl?

Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan Infinix XE 27 ANC özellikli TWS bluetooth kulaklık özellikleriyle ve muhtemel fiyatıyla benim dikkatimi çekti. Infinix XE 27 Immersive Sound ANC TWS kulaklık Türkiye’de satışa sunulursa almaya değer mi?

Infinix geçtiğimiz bir kaç gün önce yeni oyun odaklı amiral gemisi modellerinden Note 30’un Türkiye lansmanı’nı gerçekleştirdi. Özellikle bütçe dostu ama güçlü ve performanslı Mobil odaklı yeni modelinin yanında lansmana katılanlara ise Infinix’in XE 27 IMMERSIVE Sound ANC kulaklığı hediye edildi.

Oldukça şık tasarıma olan bu kulaklığın özellikleri gerçekten dikkat çekici. Model Pakistan Hindistan gibi daha bütçe dostu ülkelerde satışa sunulmuş anladığım kadarıyla o bölgelerin paralarını TL çevirdiğimde ise fiyat 1000 TL ve biraz üzerine denk geliyor.

Peki elimde tuttuğum bu XE 27 modeli 1000TL fiyatla satışa sunulsa ben olsam alır mıydım? bunu merak ettim.. Gelin bir özelliklerine bakalım

Yukarıda özelliklerinin kısaca gruplandığını görebilirsiniz.

ANC özelliği

XE 27 özellikle dış dünya ile iletişimini kesecek, tıpkı AirPods Pro’da gördüğümüz gibi modlara sahip. Ayarladığınız moda göre dış dünyadaki tüm gürültüleri sürekli olarak kesen ve dinlediğiniz içeriğe odaklanmanıza yardımcı olan Aktif Gürültü Önleme “ANC” özelliğine sahip markanını ilk kulaklığı. XE 27, harici sesi iptal etmek için ona karşı dalgalar üreterek müziğinizde ve aramalarınızda sürükleyici “IMMERSIVE” bir dinleme deneyimi sunuyor.

ANC modları arasında geçiş yapmak için Sol Kulaklığı Üzerine 3 saniye basılı tutmanız yeterli Bu sayede Doğrudan Ses ve Aktif Gürültü Engelleme modları arasında kolayca geçiş yapabilir, farklı ortamlarda uygun moda hızla dönebilirsiniz.

Peki ya rüzgar gürültüsü?

Çift Dizili Mikrofon ile Çevresel Gürültü Önleme özelliği sayesinde XE 27 XE 27, güçlü Ortam Gürültüsü Önleme Algoritması ile birlikte hoparlörün hem yönünü hem de içeriğini ayırt edebiliyor, arama yaparken rüzgar sesini filtreliyor, sesinizi her seferinde net ve yüksek olarak karşı tarafa iletiyor.

 

Her Dokunuş Farklı Fonksiyon Kolay Geçiş!

Yukarıdada gördüğünüz gibi kulaklığı bir kez dokunduğunuzda Sesi azaltabiliyorsunuz, Çift tıklama ise çalmaya devam ve durdurma özelliklerini sunuyor. Üç kez peşi sıra tıklama ise bir sonraki şarkı için size geçiş imkanı sunarken 3 sn basılı tutma ANC modları arasında geçişi sağlıyor.

Her Kulak içine uygun silikon başlık!

Kulak yapınıza uygun kulaklık başlıkları kutusunun içinden geliyor. Size uygun olan başlığı kolayca seçebilirsiniz.

10 mm Derin Bas – Dinamik Ses Özelliği

Dinamik Ses 10 mm derin bas sürücüleri ile donatılan XE 27, tıpkı konserin ön cephesindeymişsiniz gibi inanılmaz dinamik sesler için güçlü derin bas çıkışı veriyor.

Kulaklığın oldukça hızlı şarj olduğunu ve kutusunda USB-C hızlı şarj kablosu ile geldiğini söylemeliyim. 10 dakikalık şarj ile size 1 saatlik bir kullanım imkanı sunuyor.

Full kullanımda ise 4.5 saatlik bir performans, şarj kutusu ile bu süre 28 saate çıkıyor. Kulaklık Standby’da ise 60 gün durabiliyor.

XE27, IPX4 Su geçirmezlik özelliğine sahip

IPX4 testini geçmiş olan model tere, sise ve yağmura karşı dirençli.

 

XE 27 Özelliklerini ise bir tablo olarak aktarmam gerekirse

  • Ses TeknolojisiAktif Gürültü Önleme ( ANC)
    Çağrı Gürültüsü Önleme ( ENC )
    Pasif Gürültü Önleme ( PNC )
    Seslendirme
  • Oyun süresiTek şarjla 5 saate kadar dinleme süresi (ANC ve Voice through kapalıyken) Kılıfla birlikte toplam 28 saate kadar dinleme süresi (ANC ve Voice through kapalıyken)
  • Sürücü10 mm dinamik
  • Mikrofon2×2 hüzmeleme mikrofonları
  • Desteklenen Ses Codec’leriSBC
  • Frekans tepkisi20Hz~20KHz
  • PilKulaklık başına: 46mAh
    Şarj Kutusu: 460mAh
  • Şarj süresiKulaklık başına: Yaklaşık 1,5 saat
    Şarj Durumu: Yaklaşık 2 saat
  • Bluetooth Uyumluluğuv5.0
  • Bluetooth Aralığı10 m (engelsiz bir ortamda)
  • Ter ve Suya DayanıklıIPX4 (yalnızca kulaklıklar)
  • Şarj bağlantı noktasıC Tipi
  • Hızlı Şarj Destekleniyor10 dakika şarj edin, 1 saat dinleyin

 

 

Peki INFINIX XE 27 IMMERSIVE Sound Satın Alınır mı?

Kulaklığı özelliklerine ve verdiği müzik keyfi olarak oldukça beğendim. Özellikle basları ve modlar arası geçisi hızlı buldum. Infinix Türkiye bu modeli NOTE 30 ile birlikte satışa sunar mı henüz bilmiyorum ancak diğer ülkelerdeki fiyatlarının TL karşılıkları ile 1000 TL – 1250 TL bandında bir yerlerde satışa sunularsa kesinlikle kaçırılmaz modellerden birisi olabilir.

Ürünün iki rengi olduğunu biliyorum bendeki koyu mavi  ve bu rengi sevdim. Elbette Air Pods gibi sadece beyaz rengi de var.

Bakalım satışa sunulmasını bekliyorum.