TeknoTalk

Instagram Sessiz Mode, Paylaşımları Görmeden Takipte Kal

Instagram sessize alma özelliğini kullanıma sundu

Instagram Sessiz Mode Kullanılmaya Başlandı. Peki Sessiz Mode Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni özellik devreye girdi. Kullanıcıların paylaşımlarını görmek istemedikleri arkadaşlarını takip etmeyi bırakmadan sessize almalarını sağlayan yeni özellik geldi. Instagram’ın yeni sessize alma özelliği, takip edilen kullanıcıların paylaşımlarının uygulamada görünmesini engellerken, onları takipten çıkarmayı gerektirmiyor.

Instagram Sessize Alma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Ben bu özelliği WhatsApp’taki oluşturulmuş grup mesajlarının bildirimlerini engellediğimiz şekle benzettim. Ona benzer şekilde bir anlamda paylaşımlarını engellemek istediğiniz arkadaşınızın profil sayfasına girerek; ekranın sağ üst köşesindeki ikonun altından ‘Sessize Al’ – ‘Mute’ seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Sessize alınan kullanıcıların paylaşımları haber akışınızda görünmeyecek ve onları sessize aldığınıza dair herhangi bir bildirim almayacaklar.

Peki ya Hikayeleri Sessize Almak Mümkün mü?

Eveti aynı şekilde Hikayeler için de Sessize Alma Özelliğini kullanmak mümkün. Burada ki tek fark sessize aldığınız kişiler tarafından bir hikayede etiketlendiğinizde bildirimleri yine almaya devam edeceksiniz.

Kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başlanan özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Instagram severlerin kullanımına açılması bekleniyor.

 

 

Exit mobile version