Sosyal Medya

Sosyal Medya

Instagram Başkanı Sosyal Medyayı “Arabalara” Benzetti ve İnsanlar Ölecek dedi!

Instagram başkanı, Wall Street Journal'da içeriden sızdırılmış Facebook belgelerine dayanan bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından bu hafta Recode Media podcast'e bir röportaj verdi. 

Instagram patronu sosyal medyanın arabalar gibi olduğunu söylüyor: İnsanlar ölecek

Instagram başkanı, Wall Street Journal‘da içeriden sızdırılmış Facebook belgelerine dayanan bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından bu hafta Recode Media podcast’e bir röportaj verdi. 

Peter Kafka ile yaptığı röportajda Mosseri, sosyal medyayı arabalarla karşılaştırarak platformunun kullanıcıları üzerindeki olumsuz etkilerini savunmaya çalıştı. Savunma argümanının özü ise ? “Tıpkı otomobillerde olduğu gibi bazı insanlar ezilecek veya ölecek işte bu hepimizin sosyal medya için ödediği bedel bu” olacak diyor.

Mosseri, “Araba kazaları nedeniyle normalde olduğundan daha fazla insanın öldüğünü biliyoruz, ancak genel olarak arabalar dünyada yok ettiklerinden çok daha fazla değer yaratıyor” dedi. “Ve bence sosyal medya da ona benzer.”

Söz konusu Journal makalesi, dahili Facebook araştırmasının (Instagram’ın sahibi olan Facebook’un) Instagram’ın kullanıcılarının bir kesimi için hayatı nasıl daha kötü hale getirdiğini bildiğini açıklıyor.

Gazete tarafından elde edilen bir 2019 tarihli içeriden elde edien slaytta, “Her üç genç kızdan biri için vücut imajı sorunlarını daha da kötüleştiriyoruz” denildi. Bir başkası ifade de ise “Gençler, kaygı ve depresyon oranındaki artışlar için Instagram’ı suçluyor” deniliyor.

Mosseri’nin araba benzetmesi yorumlarına karşı Kafka, haklı olarak, otomobillerin federal düzeyde yoğun güvenlik düzenlemelerine tabi olduğuna işaret etti; Mosseri ise sosyal medya düzenlemesinin hoş karşılandığını ve bunun aynı zamanda potansiyel olarak sorunlu olduğunu söyleyerek bu düzenlemeye de karşı çıktı.

“Dikkatli olmanız gerektiğini düşünüyoruz çünkü düzenleme daha fazla soruna neden olabilir” dedi.

Mosseri’nin savunmasındaki tutarsızlığı gören ve vurgulayan tek kişi Kafka değil. Twitter’daki birçok kişi, Mosseri’nin bu açıklamalarına tepki gösteriyor…