Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Institut français Ankara’dan « Yolculuğa Davet » Mathieu Forget

Institut français Ankara, Solo Çağdaş Dans Festivali kapsamında Matthieu Forget’nin "Yolculuğa Davet" adlı fotoğraf sergisini CerModern’de ağırlıyor.

Institut français Ankara’dan « Yolculuğa Davet » Mathieu Forget

Sergi açılışı : 26 Ağustos Cuma saat 19.00

Institut français Ankara, Solo Çağdaş Dans Festivali kapsamında Matthieu Forget’nin “Yolculuğa Davet” adlı fotoğraf sergisini CerModern’de ağırlıyor. Forget, İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum ve Anadolu’da gerçekleştirdiği çekimlerden ilk fotoğraflarını sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi 27.08 – 2.10 tarihleri arasında CerModern Fuaye alanında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Mathieu Forget nam-ı diğer Forgetmat, hem dansçı, performans sanatçısı hem de fotoğrafçı, kameraman, görsel sanatçı ve dijital estetik alanlarında etkin çok yönlü sanatçıdır. Sanat camiası ve medya tarafından “uçan adam” olarak tanınan sanatçı, zamanı durdurarak benzersiz anları, sanatsal mimik ve hareketleri görselleştirerek ve daha modern bir şekilde yaratarak yeteneğini dünya çapında duyuruyor.

Beden, sadece insanların mimari bir esere, bir manzaraya veya bir ufka bakması ve hayran kalması için harekete geçirilmiştir. Tuz Gölü’nde gerçekleştirdiği olağanüstü ve şiirsel görseller yaptığı çalışmaların sembolüne dönüştü bile. Institut français Türkiye davetlisi olarak geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’ye gelen sanatçı, bir çok site ve kültürel miras alanlarında yaptığı performanslarıyla eşsiz görseller yarattı. Zamanı askıya aldı, koreografisini gerçekleştirdi ve o alanların güzelliklerini öne çıkardı.

Istanbul’un ardından Ankara’da sunulan bu sergi, sanatsal bir lezzet durağı olarak hayal edilen ikinci buluşma. Sergi, fotoğraf ve videoyu bir araya getirerek benzersiz bir deneyim sunuyor. 26 Ağustos’tan itibaren Ankara’da Mathieu ile gözlerinizi açın, yolculuğa çıkın ve dans edin çünkü onun misafirlerisiniz!

MATHIEU FORGET İLE HAVAYA YÜKSELME FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ

Bu atölye çalışmasının amacı, uzayda bir cismi nasıl yakalayacağınızı ve fotoğrafını veya hareketini nasıl yükselteceğinizi öğrenmektir. Forgetmat, kamera ve vücut ipuçları aracılığıyla, nerede olursanız olun gerçeküstü ve şiirsel havaya yükselme fotoğrafları oluşturmanın yollarını gösterecek.

16 ila 50 yaş arası her seviyeden dansçı ve fotoğrafçıya açıktır.

Kayıt için: [email protected]

Profesyonel bir fotoğraf makinesi veya akıllı telefon (smartphone) getirmeniz gerekiyor.

Atölye, 26.08.2022 Salı günü saat 12.00 – 14.00 arası CerModern’de İngilizce olarak ve ücretsiz gerçekleşecektir.

Sergi ve atölye bilgilerine sitemizden ulaşabilirsiniz :

https://www.ifturquie.org/etkinlik/exposition-linvitation-au-voyage/