Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Institut français’den Dijital Kasım etkinlikleri

Institut français Türkiye, 5 kıtadan 130 şehirde düzenlenecek Dijital Kasım’a birbirinden dijital etkinliklerle katılacak. Institut français’nin Ankara, İstanbul ve İzmir şubeleri tarafından sunulacak etkinlik programı her yaştan katılımcıya bir ay boyunca dijital sanatı deneyimleme imkanı sunacak.

Institut français’den Dijital Kasım etkinlikleri

Institut français Türkiye, 5 kıtadan 130 şehirde düzenlenecek Dijital Kasım’a birbirinden dijital etkinliklerle katılacak. Institut français’nin Ankara, İstanbul ve İzmir şubeleri tarafından sunulacak etkinlik programı her yaştan katılımcıya bir ay boyunca dijital sanatı deneyimleme imkanı sunacak.

Dijital Kasım etkinlik programında bu yıl sanal müze, sanal kültür ve dijital tarihte gezinti, video enstalasyonlu sergi, sanal gerçeklik atölyeleri, söyleşiler ve dijitalin ön planda olduğu çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Institut français Türkiye’nin Ankara, İstanbul ve İzmir ekipleri tarafından hazırlanan etkinlikler hakkında detaylı bilgi için www.ifturquie.org.

ANKARA

Micro-Folie Sanal Müze

2 Kasım – 3 Aralık

Institut français Ankara sergi salonu

Tasarım, fotoğraf, plastik sanatlar, müzik, tiyatro, bilim, edebiyat, yeni teknolojiler alanında her tür üretimi teşvik eden Micro-Folie sanal müzesi Fransa’daki 8 önemli kurumda yer alan 250 başyapıtı dev ekranda ve tabletlerde yüksek çözünürlükte görme ve inceleme olanağı sağlıyor ve sanata erişimi kolaylaştırıyor. Proje dahilinde, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly Müzesi, Philarmonie, Universcience ve diğer ulusal müzeler ile, Grand Palais gibi kurumlarda yer alan ve antik çağlardan günümüze dek uzanan dönemi yansıtan 250 sanat eseri, rehber eşliğinde izlenebilecek. Okul ve grup ziyaretleri için: 0312 408 82 33

 

Escape, Dijital Kültürlerin merkezine yolculuk sergisi

2 Kasım – 3 Aralık

Institut français Ankara Kütüphanesi

Escape, Dijital Kültürlerin merkezine yolculuk sergisi, internetin hikayesine, aynı zamanda big datas ve verilerin kontrolü, medyaların, siber gözlemin evrenine bir dalış sunmaktadır. İnsanın bu yeni sanal ve maddi ekosistemdeki yerini sorgulayıp, gitgide dijitalleşen bir çevreden canlı ve fiziki dünyaya olan bağlantımızı sorgulamaktadır.

İSTANBUL

Sergi : Edith Roux « Les passant.e.s »

9 Kasım – 23 Aralık,

Institut français İstanbul sergi salonu

Dijital Kasım etkinlikleri kapsamında, Institut français Fransız sanatçı Edith Roux’nun “Les passant.e.s” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Fransız Sanatçılar Vakfı ve Institut français İstanbul tarafından desteklenen eser 3 ekranlı bir video yerleştirmesidir. Sanatçı bu çalışmasında koreografi için Mufasa, müzik için ise Nicolas Repac ile çalışmıştır. Serginin adı “Les passant.e.s” türkçede “yoldan geçenler” anlamına geliyor. Sanatçı sergi başlığında kullandığı ifadeyle hem insanların ölümlü oluşundan hem de bir yoldan, bir şehirden geçen, kısa süreli tanışmalar yaşayan insanlardan bahsediyor. Sergi Institut français Istanbul sergi salonunda 23 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.

Micro-Folie Sanal Müze

Her Cumartesi saat 12:00 – 16:30

Institut français İstanbul kütüphanesinde

Tasarım, fotoğraf, plastik sanatlar, müzik, tiyatro, bilim, edebiyat, yeni teknolojiler alanında her tür üretimi teşvik eden Micro-Folie sanal müzesi Fransa’daki 8 önemli kurumda yer alan 250 başyapıtı dev ekranda ve tabletlerde yüksek çözünürlükte görme ve inceleme olanağı sağlıyor ve sanata erişimi kolaylaştırıyor. Proje dahilinde, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly Müzesi, Philarmonie, Universcience ve diğer ulusal müzeler ile, Grand Palais gibi kurumlarda yer alan ve antik çağlardan günümüze dek uzanan dönemi yansıtan 250 sanat eseri dev ekranda ve tablette izlenebilecek.

Sanal Gerçeklik

Her Cumartesi 15:00 – 16:30

Institut français İstanbul kütüphanesinde

Institut français Istanbul kütüphanesi, sizi sanal bir gezintiye davet ediyor! VR gözlükleri kullanarak, Pompei’deki Vezüv’ün ünlü patlamasını yaşayın !

Sesli ve etkileşimli kitaplar : Arbres-mondes

Sesli ve etkileşimli kitap

Her Cuma ve Cumartesi 14:00 – 16:00

Institut français İstanbul kütüphanesinde

Bu projenin amacı göğü, dünyayı ve yeraltını birbirine bağlayan ağaç arketipinden yola çıkarak insan/doğa ilişkisini sorgulamak. Bu konsept dünyada birçok halk tarafından benimsenmiştir.

Unlock

Cuma – Cumartesi 10:00 – 16:00

Institut français İstanbul kütüphanesi UNLOCK programını başlatıyor. Bu program sayesinde aşağıdaki eser seçkisini mobil cihazları kullanarak keşfedebilirsiniz.

*Her Cuma 10:00 – 16:00: Lanfeust de Troy çizgi romanı (Genç ve yetişkinlere yönelik)

*Her Cuma 10:00 – 16:00: “Play a Kandinsky” oyunu (Genç ve yetişkinlere yönelik)

*Her Cumartesi: 12:00 – 16:00:  “Quand Je Serai Grand.e Je Serai Mucisien.ne”  (6 yaş üzeri çocuklara yönelik)

İZMİR

Virgile Mangiavillano ile söyleşi : « Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik ve metaverse »

4 Kasım 18.30

Institut français İzmir sergi salonu, İngilizce sunum, Türkçe, Fransızca ve İngilizce sohbet.

VR Future operasyonları kurucu ve yöneticisi Virgile Mangiavillano, FrenchTech Istanbul ve Metaverse Türkiye’nin kurucu üyesidir.

Virgile Mangiavillano ile VR Atölyeleri

4 Kasım 14.00 – 18.00

5 Kasım 10.00 – 15.00

VR Future’dan Virgile Mangiavillano tarafından gerçekleştirilecek atölyelerde, Fransız eserlerinden oluşan zengin bir seçki ile seyahat edecek, oyun oynayacak ve sanat eserlerini yeni bir açıdan keşfedeceksiniz.