Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Intel İklim Dönüşümü Eylem Planını Yayınladı

Intel CEO'su Pat Gelsinger, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim hedeflerine ulaşılması için Intel'in yol haritasını tanıtıyor.

 

Intel İklim Dönüşümü Eylem Planını Yayınladı

Intel CEO’su Pat Gelsinger, sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim hedeflerine ulaşılması için Intel’in yol haritasını tanıtıyor.

Intel bugün, şirketin iklim ayak izini azaltmaya yönelik yolunu detaylandıran İklim Dönüşümü Eylem Planını yayınladı. Intel CEO’su Pat Gelsinger raporu tanıtıyor ve şirketin sürdürülebilir iş uygulamalarına olan bağlılığını özetliyor.

Bilgi işlem gücünün gezegendeki her insan için daha büyük bir fırsat ve daha iyi bir geleceğin temeli haline geldiği yeni bir küresel genişleme çağındayız. Bilişim gücü, endüstrileri daha sürdürülebilir hale getirme ve iklim değişikliğiyle mücadelede yeni çözümlerin kilidini açma gücüne sahiptir. Hepimiz silikonun büyüsü sayesinde gelişen bir ekonomiye katılıyoruz. Bu küçük çipler modern yaşamlarımızı sürdürmek ve mümkün kılmak için elzemdir. Moore Yasası sayesinde üstel büyümeyi tartışmaya devam ederken, daha sürdürülebilir olma ihtiyacını da kabul etmeliyiz.

Intel olarak, dünyamıza güç veren silikonu mümkün olan en düşük çevresel ayak iziyle sunmaya kararlıyız. 2022 yılında, 2040 yılına kadar küresel operasyonlarımızda net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma hedefimizi açıklamaktan gurur duydum. Bu yıl, bu hedefi bir adım daha ileri götürdük ve 2050 yılına kadar net sıfır yukarı akış sera gazı emisyonuna ulaşmak için değer zincirimizle birlikte çalışmayı taahhüt ettik.