TeknoTalk

Intel, iş istasyonları için yeni Arc Pro GPU’larını duyurdu!

Intel, iş istasyonları için yeni Arc Pro GPU’larını duyurdu!

Intel, İş istasyonlarının gücüne güç katmaya devam ediyor. Arc markasının profesyonel serisi altında iki masaüstü ve bir dizüstü bilgisayar GPU’sunu piyasaya daha sürdü.

Intel, geçen yıl yüksek performanslı tüketici grafik ürünleri için Arc markasını tanıttığında, serinin GPU’larının video oyunlarını kullanarak neler yapabileceğinin aslında bir ön bilgisini vermişti.

Ancak şirketin en yeni Arc GPU‘ları sadece oyun oynamak için değil: Adobe Premiere Pro, Handbrake ve DaVinci Resolve Studio gibi uygulamaları çalıştıran masaüstü ve mobil iş istasyonları içinde yeniden tasarlandılar.

Intel, Arc Pro serisini “küçük, tek yuvalı form faktörü” olan Arc Pro A40’tan başlayarak üç modelle piyasaya sürdü. Bu modellerden Arc Pro A50 bir üst model olanı ve daha büyük bir çift yuvalı forma sahip, A30M ise özellikle dizüstü bilgisayarlar için yapılmış model olanı karşımıza çıkıyor.

Her üç model de yerleşik ışın izleme ve makine öğrenimi  (built-in ray tracing and machine learning) yetenekleri sunuyor, yine de temel özellikleri birbirinden biraz farklıdır.

Örneğin A40 ve A30M, 3,50 teraflop grafik gücüne sahipken A50, 4,80 teraflop grafik gücüne sahip. Her iki masaüstü modeli de 6GB belleğe sahipken, dizüstü bilgisayarlar için olan 4GB ile geliyor. Ayrıca tüm modeller, Intel‘in sektörde bir ilk olduğunu söylediği şekilde (AV1 hardware encoding acceleration – AV1 donanım kodlama hızlandırmasını) destekliyor.

Yeni GPU’larda ayrıca çoklu ekran kurulumları için dört adet mini ekran bağlantı noktası bulunur ve 60 Hz yenileme hızına sahip iki adet 8K ekranı, bir adet 5K 240 Hz ekranı, iki adet 5K 120 Hz ekranı veya dört adet 60 Hz 4K ekranı destekleyebilir özellikleri var.

Intel, iş istasyonları için bu yeni ayrık GPU’ların ne kadara mal olacağını henüz açıklamış değil, ancak bu yılın ilerleyen zamanlarından itibaren “önde gelen mobil ve masaüstü ekosistem ortakları üzerinden” satışa sunulacaklarını söyledi.

Exit mobile version