Sosyal Medya

Donanım

Intel işlemcilerdeki güvenlik açığını gidermek için şimdi yükleyin!

Intel işlemcilerdeki güvenlik açığını gidermek için şimdi yükleyin! Intel'in 2011 sonrası piyasaya sürdüğü bir işlemciye sahipseniz dikkat!

Intel çoğu işlemcilerini etkileyen güvenlik açığı için güncelleme yayınladı!

Dört yeni istismarı giderecek olan ve Intel’in 2011 yılından bu yana yaptığı işlemcilerin çoğu için güncelleme yayınladı. Intel işlemcilerdeki güvenlik açığını gidermek için şimdi yükleyin!

Ocak 2018 yılında ortaya çıkan Spectre ve Meltdown adlı bir çift güvenlik açığı, saldırganların verilere erişmek için yaygın olarak kullanılan işlemcilerin güvenlik açığını nasıl kullanabildiğini gösterdi. Bunu geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yine benzer bir istismar olayı Foreshadow takip etti. Şimdi ise araştırmacılar Intel’in spekülatif yürütme teknolojisini benzer şekilde kullanan dört yeni ve farklı istismar tekniğini ortaya çıkardı.

CPU.fail sitesi her bir güvenlik açığı hakkında bilgi toplamış ve bunlar topluca Mikro Mimari Veri Örnekleme (MDS) olarak adlandırılıyor. Zombieload, RIDL & Fallout ve Store-to-Leak Forwarding’te dahil.

Örnek kod saldırıların zararlı javascript kullanılarak nasıl başlatılabileceğini gösteriyor. Yine de bu açığı kimin nasıl kullanıldığını resmi kanıtı yok.

Söz Konusu Dört Güvenlik Açığından Hangi İşlemciler Etkilendi! Intel işlemcilerdeki güvenlik açığını gidermek için şimdi yükleyin!

Kullandığınız bilgisayarın Intel’in 2011 yılından beri piyasaya sunduğu işlemcileri kullanıyorsanız, bu güncellemeleri yapmak sizin yararınıza olabilir. Intel’in 8. ve 9. jenerasyon Core CPU’ların yanı sıra 2. nesil Xeon Ölçeklendirilebilir CPU’ların saldırılara karşı donanım korumasına sahip olması nedeniyle muhtemelen bir güvenlik açığına sahipsiniz.

Söz konusu açıkların giderilmesi, ürün yazılımı güncellemelerinin ve yazılım güncellemelerinin bir kombinasyonunu gerektiriyor. macOSWindowsChromeOS ve Linux MDS saldırılarına yönelik yazılım güncellemeleri zaten var. Intel ayrıca, anakart ve sistem satıcılarından almanız gereken bazı donanım donanımları (PDF) için mikro kod güncellemeleri yayınladı.

 

 

Hemen belirtelim Spectre ve Meltdown gibi, düzeltmelerin performansı etkilemesi bekleniyor.

MicrosoftLinuxGoogleAppleTechCrunchThreatPostZDNet