Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Intel’den iki yeni RealSense Derinlik Kamerası D415 ve D435

Intel'den iki yeni RealSense Derinlik Kamerası, D415 ve D435. Intel Herhangi Bir Cihaza 3D Yetenekleri İki Yeni Kamerayla Ekliyor.

Intel’den 3D özelliklerini istediğiniz cihaza kazandırabilecek yeni kameralar geldi

Intel Herhangi Bir Cihaza 3D Yetenekleri İki Yeni Kamerayla Ekliyor. Intel’den iki yeni RealSense Derinlik Kamerası, D415 ve D435.

Intel, herhangi bir cihaza veya makineye 3D yetenekler ekleyebilen, kullanıma hazır iki RealSense derinlik kamerası, D415 ve D435’yi piyasaya sürdü.

Her ikisi de USB ile güçlendirilmiş bir form faktörüne sahip. Çipli üreticinin yeni RealSense görüntü işlemcisi D4 sayesinde ise derinlikleri gerçek zamanlı olarak işleme kapasitesine ve yeteneğine sahip. Yeni kameralar herhangi bir aydınlatma ortanımda indoor veya outdoor olarak kullanılabilir. Bu nedenle derinlik kamerasına ihtiyaç duyun hemen hemen her makine için kullanılabilir.

Bana göre en yaygın kullanım alanı hiç şüphesiz insansız hava araçları “Drone’lar”  olabilir. Drone’ları ve robotları AR / VR özellikleriyle donatmak için ideal olabilir.

Intel, kameraların hedef kitlelerini yalnızca geliştiriciler ve üreticiler değil, aynı zamanda üreticileri ve eğiticileri de içermekte; çünkü kullanımı kolay ve bunları taktığınız anda çalışacak diyor. Ayrıca artık çapraz platformlu bir açık kaynak SDK’sı olan Intel RealSense SDK 2.0 ile birlikte geliyor.

D415 ve D435 sırasıyla 149 $ ve 145 $ ön sipariş için hazır durumda. D415 daha dar bir görüş alanına sahip ve küçük nesnelerle ve hassas ölçümlere ihtiyaç duyan her şeyle uğraşırken en iyi sonucu verir. D435 ise daha geniş bir görüş alanına sahiptir. Hareketli nesnelerin derinlik algılamasını yakalamak ve kör noktaları en aza indirgemek için onu ideal kılar.

Intel RealSense Derinlik Kamerası D415 ve D435

https://youtu.be/E5feqYIQA0o