Sosyal Medya

Kripto Para

İnternetin Yeni Evrimi Web3, Binance ile İleri Taşınıyor!

Girişimcilik ekosisteminin buluşma noktası Girişim’23 etkinliği, birçok uzman ismin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında düzenlenen Web3 panelinde konuşan Binance Türkiye Pazarlama ve Topluluk Müdürü Alper Bulut, sektörde Web3’e giderek artan bir ilgi olduğunu vurguladı.

Binance Türkiye Girişim’23 Etkinliğinde:

İnternetin Yeni Evrimi Web3, Binance ile İleri Taşınıyor!

Girişimcilik ekosisteminin buluşma noktası Girişim’23 etkinliği, birçok uzman ismin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik kapsamında düzenlenen Web3 panelinde konuşan Binance Türkiye Pazarlama ve Topluluk Müdürü Alper Bulut, sektörde Web3’e giderek artan bir ilgi olduğunu vurguladı. Bulut, “Web3; finans, veri güvenliği ve oyun gibi birçok farklı sektörde devrim yaratacak. Web3 yeni bir finansal oluşumdan çok daha fazlası ve internetin yeni evrimi. Binance ise Web3 ekosistemini daha ileri taşımak için proje fonlamalardan eğitimlere kadar her alanda çalışmayı sürdürüyor” dedi.

Girişimcilik dünyasından birçok farklı alandan uzman ismi bir araya getiren Girişim’23 etkinliği Ankara’da gerçekleşti. Farklı panellerde teknoloji ve girişimin bugününe odaklanan konuşmalarda, dinleyiciler en yeni gelişmeleri yakalama fırsatı buldu. Web3 Teknolojileri Derneği Başkanı Buğra Ayan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Web3 Paneli’nde Binance Türkiye Pazarlama ve Topluluk Müdürü Alper Bulut da yerini aldı. Web3’ün önemine ve teknolojideki etkilerine dair değerlendirmelerde bulunan Alper Bulut, Web3’ün giderek daha fazla ilgi çektiğine vurgu yaptı.

Binance Türkiye Pazarlama ve Topluluk Müdürü Alper Bulut,

“Web3, internetin yeni evrimi”

Girişim’23 etkinliğinin Ankara’da düzenlenen Web3 Paneli’nde dinleyicileri bilgilendiren Binance Türkiye Pazarlama ve Topluluk Müdürü Alper Bulut,

“Web3, 1999 yılında Web’in kurucusu Tim Berners-Lee’nin hayalini anlatmasıyla ortaya çıkıyor. O yıllarda fikir olarak ortaya çıkan Web3 henüz o günkü teknolojinin fikirleri yakalayamaması nedeniyle ancak günümüzde hayata geçebiliyor. Yapay zeka, makine öğrenimi ve blokzincir teknolojisinin gelişimi ve bu üçlünün bir araya gelmesiyle Web3’ün altyapısı da kurulmuş oldu” dedi.

 

Web3’ün, finans, oyun ve birçok sektörde devrim yaratacağını belirten Bulut, “Web3, yeni bir finansal oluşumdan çok daha fazlası, Web3 internetin yeni evrimi… Aynı zamanda karmaşık bir teknoloji ve geliştiriciler için yüksek bir giriş seviyesi var. Bu nedenle Web3 alanında farklı ürün geliştiricilerine uygun araçlar, içerik ve bilgi vermek çok önemli. Bu talep artmaya devam edecek çünkü Web2 şirketlerinden Web3 alanına giderek daha fazla ilgi var” açıklamalarında bulundu.

 

Binance Web3 gelişimine öncülük ediyor

Binance olarak Web3 ekosistemini daha ileri taşımak için proje fonlamalardan eğitimlere kadar her alanda çalışmaya devam edeceklerini de vurgulayan Alper Bulut, “Binance ekosisteminin önemli bir parçası olan Binance Labs, Web3’te çalışma gösteren, projelere yatırım yapıyor ve bu projelerin gelişmesini sağlıyor.  Binance Akademi ürettiği zengin içeriklerle insanları bu konuda bilgilendiriyor.  Yeni kişilerin artık bu sektöre girebilmesinin önünü açıyor. Binance Charity ise Web3 özelinde verdiği eğitimlerle insanları bu teknolojinin içine adapte etmesini sağlıyor. Binance Charity’ye Web3 eğitimi için yalnızca 6 ay içerisinde 82 bin 200 başvuru yapıldı.  Binance Launch Pad’a baktığımızdaysa Web3 üzerindeki projeleri yatırımcılarla buluşturuyor ve fon sağlayarak projelerini geliştirmelerine olanak tanıyor” ifadelerini kullandı.