Sosyal Medya

Oyun Dünyası

İnternetiniz Yoksa NFS Oynayamayacaksınız!

Electronic Artsoyunlarda uygulama kararı aldığı "çevrimiçi olma zorunluluğu" oyun severler tarafından tepkiyle karşılandı.

Electronic Artsoyunlarda uygulama kararı aldığı “çevrimiçi olma zorunluluğu” oyun severler tarafından tepkiyle karşılandı.

Seneler önce Ubisoft tarafından denenen fakat büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlanan DRM sisteminin bir benzeride EA cephesinden geliyor.

Electronic Arts’ın, Gamescom 2015 öncesinde duyurduğu, yeni nesil oyunları oynayabilmek için “çevrimiçi olma zorunluluğu”, oyun severlerin büyük tepkisine neden olmuştu.

nfs-2015

Çevrimiçi Olma Zorunluluğu Tüm Oyunlarda Olabilir!

EA’nin gelen tepkiler sonrasında geri adım atması beklenirken, tam tersi bir durum ortaya çıktı. EA’li yetkililer çevrimiçi olma zorunluluğunun yeni çıkacak olan tüm EA oyunlarında olabileceğini açıkladılar.

Need for Speed’te yer alan bazı sistemlerin daha verimli kullanılabilmesi adına oyunun sürekli bir internet bağlantısına ihtiyaç duyduğunu belirten yetkililer, bu durumun oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi sunma amacı taşıdığının altını çizdiler.

me

Hatırlanacağı üzere Ubisoft’ta seneler önce benzeri bir sistemle oyuncuların karşısına çıkmıştı. Ubi yetkilileri durumu “oyunculara daha iyi bir hizmet sunabilmek için” şeklinde ifade etseler de, asıl konu o senelerde zirve yapan korsan oyun sektöründen kurtulmaktı. Fakat Ubisoft’un DRM sistemi hem korsan oyunu engelleyememiş, hem de oyunculara vaat ettiği yenilikleri sunamamıştı. Nitekim kısa süre sonrada DRM sistemi oyunlardan kaldırılmıştı.

Bu Sistem Ülkemizde Sıkıntı Çıkarabilir

EA’nin uygulamaya çalıştığı çevrimiçi olma zorunluluğu, internet bağlantısında kopma ve hız sorunu yaşamayan ülkeler için elbette sorun çıkarmayacaktır. Fakat ülkemizde kullandığımız interneti göz önüne aldığımızda, bu sürecin bizler için sıkıntılı olabileceğini söylemek mümkün.

sw

EA’nin bu sene içerisinde FIFA 16, Star Wars Battlefront, Mirror’s Edge 2 ve Need for Speed’i satışa sunması bekleniyor. Hali hazırda Star Wars: Battlefront zaten online odaklı bir yapım olduğundan bu sistemden etkilenmeyecektir. Fakat Mirror’s Edge 2, FIFA 16 ve NFS gibi daha çok “single” tarzında oynanan oyunlar için zorunlu internet bağlantısı biraz can sıkabilir.