TeknoTalk

iOS 11.4 Kişisel Verilere Ulaşmayı Zorlaştıracak, Apple’ın Öfkesi

iOS 11.4 Hem Polisler Hemde Soyguncular için işleri Daha da Zorlaştıracak

iOS 11.4 Kişisel Verilere Ulaşmayı Zorlaştıracak.

Dijital adli yazılım firması Elcomsoft’taki araştırmacılar, iOS’un bir sonraki sürümünde kullanıma sunulması beklenen ilginç bir güvenlik özelliğini keşfettiler.

Yeni iOS 11.4, çalınan veya ele geçirilen iPhone’unuzdaki verileri ayıklamayı “Ulaşmayı” zorlaştırabilir.

USB kısıtlı Mod – USB restricted Mode  

Söz konusu bu özellikle temel olarak, iOS cihazınızın kilidi açıldıktan sonra bir hafta sonra Lightning bağlantı noktası üzerinden veri bağlantısını yapılmasını kilitler, engeller.

Yani birisi iPhone’unuzdaki verilere parmak iziniz, yüz kimliğiniz veya şifre kodunuz olmadan ulaşmaya çalışırsa, son kilit açma denemesinin yapıldığı günden itibaren 7 gün boyunca kilitli olacak.

Bu arada kilitli konumdaki cihazınız şarj edilmeye devam edilebilecek.

Bu muhtemelen kolluk kuvvetlerinin bir cezai soruşturmada iPhone’ların GrayKey gibi yardımcı araçları kullanarak,  iPhone’ların kilidinin açılmasına olan “Apple’ın tepkisini ve öfkesini” gösteriyor.

Malwarebytes’a göre 15 bin dolarlık cihaz, iPhone 11’in iOS 11.3’ü çalışıtran en son iPhone’ların kilitlerini açabiliyor. Bu işlem 6 haneli bir şifre kullanılmış olsa bile; sadece 3 gün sürüyor.

ABD Federal Araştırma Bürosu, Apple San Bernardino zanlısının iPhone’a bilgilerine ulaşmak için Apple’dan yardım istemesi ve Apple’ın kişisel verilerin gizliliği gerekçesiyle bunu reddetmesi ile başlayan sürecin bir devamı aslında. 2016 yılındaki olaydan sonra FBI Apple’ın yardımı olmadan iPhone’u kırmayı başarmıştı.

O günden bu yana Apple’ın cihazlarının ne kadar güvenli olduğu tartışma konusu oldu. Bu  durum dünya genelindeki satışlarına da olumsuz etkilerini aradan geçen 2,5 yılda fazlasıyla gördük. Apple bu durumu daha da zorlaştırmak ve güvenli olduğunu kanıtlamak için fazlasını yapmaya çalışıyor gibi görünüyor.

 

 

 

 

Exit mobile version