TeknoTalk

iOS 14.2, daha kapsamlı emoji ve Shazam kontrolleriyle geldi!

iOS 14.2, daha kapsamlı emoji ve Shazam kontrolleriyle geldi!

iOS 14.2 güncellemesi ayrıca AirPlay 2 için yeni kontroller ve HomePod için interkom desteği ekler.

Apple’ın iOS 14.2 güncellemesi iPhone ekranlarına düştü. Şu anda iPhone’lara ve iPad’lere sunulan güncelleme, Shazam’ı Kontrol Merkezi’ne, yeni AirPlay 2 kontrollerine, HomePod için genişletilmiş interkom desteğine ve 100’den fazla yeni emoji karakterine getiriyor.

Yeni emojiler arasında birkaç yeni hayvan (kara kedi, fok, bufalo), yiyecekler (kabarcık çayı, zeytin) ve mevcut karakterlerin bir dizi yeni cinsiyet dahil versiyonları var. Aynı zamanda transseksüel bayrağı, “kucaklaşan insanlar”, “gözyaşı ile gülümseyen yüz” ve yeni bir “kılık değiştirmiş yüz” gülen suratı ekliyor.

HomePod kullanıcıları için güncelleme, yeni interkom özelliği için genişletilmiş destek ile birlikte geliyor. iOS 14.2 güncellemesiyle artık HomePod’a doğrudan iPhone veya iPad’inizden bir mesaj yayınlayabilirsiniz; bu da birden fazla hoparlörü olmayan kişiler için daha kullanışlı bir hale geldiğini gösteriyor. Ayrıca bir Apple TV 4K‘niz varsa; artık HomePod’unuzu surround ses için kullanabilirsiniz.

iOS 14.2 sürümü, Apple’ın uygulamayı iki yıl önce satın almasından bu yana Shazam ile ilk büyük entegrasyonu da işaret ediyor. Değişiklikle birlikte, artık Shazam ile doğrudan bir Kontrol Merkezi kısayolundan şarkıları tanımlayabilirsiniz. Önceden, Shazam’ı doğal olarak kullanmanın tek yolu bu iş için vazgeçilmez Siri’ydi.

Son olarak yeni güncelleme; kilit ekranından veya Kontrol Merkezi’nden erişebileceğiniz medya oynatma için yeni AirPlay 2 kontrolleri ekler. Değişiklik, daha büyük kapak resmi getiriyor ve evinizdeki diğer cihazlara ses akışını kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Ayrıca Apple’ın uygulamalarıyla ilgili bir dizi potansiyel olarak can sıkıcı sorun ve kablosuz şarjla ilgili bir sorun da dahil olmak üzere olağan hata düzeltmeleriyle birlikte geliyor.

Güncellemenin tüm ayrıntıları ise şöyle;

iOS 14.2, 100’den fazla yeni emoji ve sekiz yeni duvar kâğıdı içerir. iPhone’unuz için başka yeni iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri de sunar.

Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu web sitesine gidin:

https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 14.2 iPhone’unuz için iyileştirmeler içerir:

Bu sürüm şu sorunları da düzeltir:

Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu web sitesine gidin:

https://support.apple.com/kb/HT201222

 

Exit mobile version