Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

iOS 16 ile Birlikte “Her Zaman Açık Ekran” Özelliği Geliyor!

Apple'ın kilit ekranı için planladığı birkaç geliştirme arasında "Always on Display" özelliği de yer alıyor. iOS 16 ile Birlikte "Her Zaman Açık Ekran" Özelliği Geliyor...

iOS 16’nın gelecekteki iPhone’lar için “her zaman açık görüntüleme” özelliği içereceği bildiriliyor

Apple’ın kilit ekranı için planladığı birkaç geliştirme arasında “Always on Display” özelliği de yer alıyor. iOS 16 ile Birlikte “Her Zaman Açık Ekran” Özelliği Geliyor…

WWDC 2022’ye bir haftadan biraz daha az bir süre kalmışken, Apple’ın yıllık geliştirici konferansında neler duyurabileceği hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor. Bloomberg’den Mark Gurman, en son Power On haber bülteninde, şirketin kilit ekranındaki iyileştirmeler de dahil olmak üzere iOS 16 hakkında bir kaç bilgi paylaştı.

En önemlilerinden birisi gelecek olan iOS 16’nın, başlangıç olarak şirketin bir sonraki iPhone Pro modellerine özel olacak “her zaman açık ekran – Always on Display” özelliği için destek içereceği bildiriliyor. Gruman, Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümünün widget benzeri özelliklere sahip duvar kağıtlarını da içereceğini söylüyor.

Bu, birçok Android telefonda uzun süredir mevcut olan bir özellik ve Apple’ın geçen yıl iPhone 13’e eklemeyi planladığı ancak daha sonra planlarını değiştirdiği söylüyor.

Daha önceki tahminlerini de yineleyen Gurman, iOS 16’nın işletim sisteminin çoklu görev ve pencerelemeyi nasıl çözeceğine ilişkin geliştirmeler de içereceğini söylüyor. Gurman, geliştirici Steve Troughton-Smith’in Apple’ın muhtemelen iOS kullanıcılarının uygulama pencerelerini yeniden boyutlandırmasına izin verecek bir yol üzerinde çalıştığını gösteren yakın tarihli bir tweetinden de alıntı yapıyor. Bu, özellikle iPad’de faydalı olacak bir özellik. Gurman, ayrıca şirketin Mesajlar içine yeni sosyal ağ benzeri özellikler eklemesini de beklediğini söylüyor.

Neyse ki Apple’ın iOS 16 için ne planladığını görmek için fazla beklememiz gerekmeyecek. WWDC 2022 6 Haziran’da başlıyor.

Güncelleme:

iOS 15.7 ile birlikte iOS 16 Güncellemesi Yayınlandı!