Sosyal Medya

iPhone

iOS 9 Düşük Güç Modu Performans Kaybına Neden Oluyor

iOS 9'a eklenen bu yeni özellik, iPhone veya iPad'inizin performansını oldukça etkileyecek

iOS 9’a eklenen bu yeni özellik, iPhone veya iPad’inizin performansını oldukça etkileyecek

Apple, iOS 9 ile birlikte iPhone cihazların batarya ömrünü 3 saat daha uzatabilecek yeni düşük enerji modunu duyurmuştu. “Low Power Mode” olarak adlandırılan bu özellik, pil ömrünü düşüren arka plan aktivitelerini azaltarak iPhone cihazların daha uzun süre kullanılabilmesi sağlayabilecek. Ancak yapılan testler bu yeni nesil düşük güç modunun, iPhone cihazların performansını önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya çıkardı.

ios-performance2

Geekbench 3 isimli benchmark uygulaması iOS 9 için güncellenerek iPhone 6 Plus üzerinde bir dizi test işlemi gerçekleştirildi. Tek çekirdekli performans ölçümünde cihaz normalde 1606 puan alırken, aynı ölçüm düşük performans modu aktifken yapıldığında bu skor 1019 puana düştü. Çok çekirdekli işlemci testinde ise 2891 puan alan iPhone 6 Plus, düşük güç modu devredeyken 1751 puan alabildi.

Geekbench puanlarına bakılacak olursa iOS 9’un getireceği düşük güç modu özelliği, iPhone cihazların işlemci kullanımını önemli ölçülerde yavaşlatarak neredeyse yüzde 40 oranında performans düşüklüğü yaşanmasına yol açıyor. Tabii ki belli bir performans düşüşü beklemek normal görülebilir ama yüzde 40, şu an için büyük bir oran gibi görünüyor. iOS 9’un final sürümünde bu oranın düşüp düşmeyeceği ise, şimdilik bilinmiyor…