Sosyal Medya

Tablet

iOS 9 ile iPad Pro Ortaya Çıktı

Apple’ın geliştiricilere sunduğu iOS 9 Beta 1 sürümünde, yeni tablet iPad Pro hakkında sızıntılar ortaya çıktı.

Apple’ın geliştiricilere sunduğu iOS 9 Beta 1 sürümünde, yeni tablet iPad Pro hakkında sızıntılar ortaya çıktı.

Apple, geçtiğimiz WWDC 15 etkinliğinde iOS 9 ile karşımıza çıkmıştı. Etkinlik sonrası geliştiriciler için iOS 9 Beta 1 sürümünü sunan firma, yeni tableti hakkında sızıntıların ortaya çıkmasına neden oldu. iOS 9 Beta 1 sürümünde bulunan kodlar iPad Pro modelinin varlığını doğruluyor.

iPad Pro Ekran Çözünürlüğü Sızdı

Kodlarda 2732×2048 ekran çözünürlüğü yer alıyor. Mevcut iPad modellerinde bu çözünürlüğe destek yok. iPad Air 2’nin ekran çözünürlüğünün 1536 x 2048 olduğu göz önünde bulundurulursa, sızan ekran çözünürlüğünün 12.9 inç boyutundaki iPad Pro modeline ait olma ihtimali çok yüksek.

ipad-pro

iOS 9 ile Klavye Düzeni Değişiyor

Aslında tek sızıntı da bu değil. iPad Pro modelinin geleceğinin sinyalleri iOS 9 ile gelen bölünmüş ekran desteği özelliğiyle de verilmişti. iOS 9 ile ayrıca sistem klavyesinin üst bölüme numaratik tuşların bulunması da bu söylentileri doğrular nitelikte.

ipad-pro-2

Sızıntılar bunlarla da sınırlı değil. iOS 9 ile “Notlar” uygulamasına gelen çizim desteği, iPad Pro modelinde bir stylus kalemin bulunacağını gündeme getirmiş, ancak Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs’ın kaleme karşı olan sert tutumu göz önünde bulundurulduğunda bu iddiaya şüpheli yaklaşılmıştı.

Bakalım Apple önümüzdeki aylarda bir etkinlik düzenleyip iPad Pro modeli ile karşımıza çıkacak mı?