Sosyal Medya

Genel

iOS kodu Kayıpsız Apple Music akışına dair ipuçları veriyor

iOS kodu kayıpsız Apple Music akışına dair ipuçları veriyor

Özellikle Spotify’ın yükseltilmiş bir paketi olan Spotify HiFi için kötü bir haber olabilir. Apple, Spotify HiFi hareketine cevap vermek istiyor. İşte detaylar…

9to5Mac, Müzik uygulamasında “kayıpsız” sesten bahseden iOS 14.6 beta 1 kodunu keşfetti ve bu, Apple Music’e yüksek kaliteli bir seçeneğin gelebileceğini gösteriyor. Söz konusu haberde Dolby Atmos ve Dolby Audio’ya bile atıfta bulunuyor, ancak daha sürükleyici ses kalitesinin, Apple’ın yeni bir servisi aracılığıyla elde edilip edilmeyeceği henüz net değil.

Kayısız Apple Music – Apple Music HiFi’1a diyebiliriz buna ilk kez ortaya atılmıyor. Zira Hits Daily Double’ın önümüzdeki haftalarda Apple’ın “yüksek kaliteli” bir hizmet planladığına dair doğrulanmamış bir söylenti yayınlamıştı. O haberde de 10 dolarlık bir ücretten ve yeni nesil AirPods’lar la gelebileceğinden de bahsediliyordu.

Yine de Apple ilginç bir şekilde iOS 14.6 beta 2’den bu kodu kaldırmış görünüyor. Belki de erken bir şekilde ortaya çıkarılıp şirketin gelecek planlarını bozmak istemediler… Görünen o ki, iOS 14.6 ile bu özellik gelecek olursa Spotify HiFi için bu bir büyük darbe olabilir.

Spotify Hifi hizmeti 2021’de belli başlı ülkelerde hizmete girecek bir özellik. Bir başka açıdan Apple sunacağı kayıpsız ses kalitesi özellikle AirPods MAX için bir satış noktası olabilir. Kayıpsız Apple Music hizmeti Premium Kulaklıkları daha iyi bir seçenek haline getirebilir. (AirPods Max’in ilk incelemelerinde yüksek çözünürlüklü servis desteğinin henüz olmadığı konusunda geri dönüşler olmuştu.)

Her zamanki gibi bekleyip göreceğiz…