Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

iOS’tan Android’e sohbet geçmişi aktarım aracı Pixel cihazlara da geliyor!

Eylül ayının başında Samsung Galaxy cihazlarında piyasaya sürüldükten sonra, WhatsApp'ın platformlar arası sohbet geçmişi aktarımı özelliği şimdi daha geniş Android ekosistemine yayılıyor.

WhatsApp’ın iOS’tan Android’e sohbet geçmişi aktarım aracı Pixel cihazlarına geliyor!

Özellikle Pixel cihazlarından sonra yeni Android 12 kullanan cihazlara da gelecek…

Eylül ayının başında Samsung Galaxy cihazlarında piyasaya sürüldükten sonra, WhatsApp’ın platformlar arası sohbet geçmişi aktarımı özelliği şimdi daha geniş Android ekosistemine yayılıyor. Bugünden itibaren sesli notlar, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere tüm mesaj geçmişinizi bir iPhone’dan bir Android cihaza kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Ancak, söz konusu bu özelliğin Android 10 ve üstünü çalıştıran cihazlarda bulunduğu Samsung telefonlarından farklı olarak, burada Android 12’ye sahip telefonlarla sınırlı olması dikkat çekici.

Özetle yeni özellik etkili bir şekilde,  şu anda yalnızca Pixel cihazlara sahip olanların erişebildiği anlamına geliyor, ancak Google, en yeni mobil işletim sistemi ile piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlara da yakında geleceğini söylüyor.

Yukarıda kolayca aktarabilirsiniz dedim ama aslında diğer cihazlarda olduğundan farklı olarak araya bir Lightning to USB-C kablosu olması zorunluluğunu da göz ardı etmezsek iyi olur. Ayrıca yeni Android telefonunuzu kurarken bir QR kod taraması da yapmanız gerekebilir.

Öyle yada böyle platformlar arası geçiş hemen hemen tüm cihazlarda bu tip yardımcı uygulama destekleriyle şimdi, eskisinden çok daha kolay.