Sosyal Medya

iPhone

iPhone 12 Pro ve Max ile daha büyük ekran ve çelik kasaya dönüş!

iPhone 12 Pro ve Max ile daha büyük ekran ve çelik kasaya dönüş. iPhone 12 Pro ve Max ayrıca iPhone 12 mini özellikleri ve fiyatı!

Apple, iPhone 12 Pro ve Pro Max’i daha büyük ekranları ve çelik kasaları ile tanıttı

iPhone 12 Pro ve Max ile daha büyük ekran ve çelik kasaya dönüş! Premium iPhone’lar çok daha şık hale geliyor…

iPhone 11 Pro ve Pro Max, Apple’ın akıllı telefonlarını nasıl yükseltebileceğini ve genel iPhone’lardan daha fazla özellik içeren cihazları daha yüksek bir fiyata sunabileceğini de bu şekilde göstermişti. Aslında Apple iPhone 12 Pro ve Max ile de aslında aynı şeyi yapıyor.

Bu yılki cihazlar, iPad Pro‘larla daha uyumlu yeni, düz kenarlı bir tasarıma, daha büyük ekranlara (6,1 inç ve 6,7 inç) ve paslanmaz çelik kasa tasarımlarına sahip. Tabi beklendiği gibi 5G desteği de var…

Sonuç olarak, iPhone 12 Pro ve Pro Max, iPhone 12’nin daha büyük ve daha parlak sürümleri gibi görünüyorlar. Elbette hala üç kamera var – 12 megapiksel geniş açılı lens, 12MP ultra geniş ve telefoto lens – bu yüzden Apple Android telefonlarla rekabet etmek için daha fazla lenslerde donatılmıyor.

Apple’ın yeni Deep Fusion özelliği, fotoğraf işleme için yeni A14 Bionic işlemciye daha da fazla dokunarak renklerin daha da belirgin olmasına yardımcı oluyor. Profesyoneller, size diğer RAW formatları gibi daha fazla düzenleme esnekliği sağlayacak yeni bir dosya formatı olan Apple ProRAW’ı da kesinlikle takdir edeceklerdir.

iPhone 12 Pro ve Pro Max’teki daha büyük ekranlar bekleyenler için artık şaşırtıcı değil, ancak yine de dikkate değer. Özellikle Pro Max, bir iPhone’da bugüne kadar gördüğümüz en büyük ekrana sahip olduğu için “ilgi çekici”. Her iki ekran da HDR ve Dolby Vision desteği ile aynı “Süper Retina XDR” teknolojisine sahip. Henüz başka hiçbir akıllı telefonun sunmadığı iPhone 12 Pro ve Pro Max’ten Dolby Vision içeriğini çekip düzenleyebileceksiniz.

Apple ayrıca, her iki Pro telefona da, düşük ışıkta 3D artırılmış gerçeklik haritalama ve otomatik odaklamaya yardımcı olan bir LiDAR sensörü ekledi. Yine de, geliştiricilerin yeni sensörden gerçekten yararlanıp yararlanmadığını görmek ilginç olacak.

Ayrıca Apple, 5,4 inç iPhone 12 mini’yi 699 dolar fiyatla tanıttı

iPhone 12 mini, yeni iPhone 12’nin tüm özelliklerine sahip.

Apple, 2020’de en son iPhone’unun daha uygun fiyatlı sürümünü iki farklı boyutta sunmuş oluyor. iPhone 12’nin özelliklerini paylaştıktan sonra şirket, iPhone 12 mini’yi de duyurdu . Telefon, 5,4 inç OLED ekrana sahip. Bu, ona 2020 iPhone SE‘deki 4.7 inçlik ekrandan daha büyük bir ekran sağlıyor. Apple, yeni cihazın dünyadaki en küçük ve en hafif 5G telefonu olduğunu iddia ediyor.

Küçük boyutuna rağmen iPhone 12 mini, 6.1 inçlik kardeşiyle aynı temel özelliklere sahip. Dahili olarak, Apple’ın yeni 5nm A14 Bionic yonga setini içerir. Apple’a göre A14, A13’ten yüzde 15 daha hızlı ve yüzde 30 daha az güç tüketiyor. Ayrıca, f / 1.6 diyafram lensine sahip yeni bir 12 megapiksel birincil kamera içeren Mini ile aynı arka kamera sistemiyle birlikte gelir. Apple, yeni kameranın düşük ışık koşullarında iPhone 11’deki ana kameradan yüzde 27 daha iyi performans gösterdiğini söylüyor.

Seramik Kalkan Teknolojisi

Aynı zamanda Apple’ın telefonu iPhone 11’den dört kat daha düşmeye karşı dayanıklı hale getirdiğini iddia ettiği yeni “seramik kalkan” teknolojisini de içeriyor.

iPhone 12 mini 699 dolardan başlayacak ve beş renkte satışa sunuluyor: mavi, yeşil, siyah, beyaz ve (Ürün) Kırmızı. Ön siparişler 16 Ekim Cuma günü, genel satış ise 23 Ekim’de…

Apple müşterilerine bütçe dostu küçük telefon sunma hedefiyle yola çıkalı uzun süre oldu. 2014’teki iPhone 6’dan bu yana, rakiplerinin çoğu gibi şirketin cihazları gittikçe büyüdü. 4 inçlik iPhone 5’leri temel alan 2016 iPhone SE, dikkate değer bir istisnaydı, ancak iPhone X neslinden bu yana şirket çoğunlukla endüstri trendlerini korudu. Apple, iPhone 12 mini’yi piyasaya sürerek Apple gibi bir şirketin bile mini bir telefon çıkaracağını göstermiş oldu.