Sosyal Medya

iPhone

iPhone 13 henüz çıkmadı ama iPhone 14 özellikleri şimdiden sızıyor!

iPhone 13 henüz çıkmadı ama iPhone 14 şimdiden ortaya çıkıyor

Söylenti değirmeni almış başını gidiyor. iPhone 13’ün resmi tanıtımı 14 Eylül 2021’de yapılacak. Ancak biz daha iPhone 13’ün tanıtımını beklerken, ortaya çıkan yeni bilgiler 2022’de göreceğimiz iPhone 14 hakkında ilginç detaylar sunuyor. 

Apple’ın resmi olarak önümüzdeki hafta yeni iPhone 13 ve onunla ilintili yeni cihazlarını tanıtacağını biliyoruz. Ancak kullanıcıların ortak fikri iPhone 13’te radikal bir tasarım değişikliğinin olmayacağı yönünde…

Ancak biz daha yeni çıkacak model ile ilgili şeyleri bile tam olarak bilmezken, iPhone 14 ile ilgili sızıntılar ve söylentiler şimdiden birikmeye başladı. Olası bu yeni iPhone 14’ün iPhone X‘in 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana cihazın en büyük yeniden tasarımı olacağını öne sürüyorlar.

Verdiği doğru teknoloji sızıntıları ile bilinen Jon Prosser bugün, yakında çıkacak olan cihazın bazı resmi olmayan görüntülerini gösterdi ve bu tasarımda iki belirgin fark olduğunu gösteriyor:

“iPhone X’ten bu yana iPhone’un tasarımıyla ilgili en büyük şikayetlerden ikisini ortadan kaldıran kamera çıkıntısı ve çentik yok.”

Oradaki ekipmanları daha inceltmek yerine bir anlamda tümseği tamamen yok etmek yerine Apple, telefonu biraz daha kalın hale getirmeyi tercih etmiş gibi görünüyor. Umarız bu daha büyük bir batarya içinde yer açmıştır. Diğer değişiklikler arasında dairesel ses düğmeleri ve titanyum çerçeveler yer alıyor. Tıpkı iPhone 4’te gördüğümüz cinsten…

iPhone 14’ün bir anlamda bir çok kullanıcı tarafından en iyi tasarım olduğu iddia edilen iPhone 4/4S’ten ilham aldığı söyleniyor. Tasarımın elbette değişebileceğini belirten Prosser, genel anlamda bu tasarıma sadık kalınacağını iddia ediyor.

Ancak sızıntıya biraz güven verecek bilgi ise, Analist Ross Young’ın Apple’ın en azından Pro modelleri için bir ekran altı Face ID teknolojisi (MacRumors aracılığıyla) üzerinde çalıştığına inandığı gerçeğidir. Özellikle, Face ID’nin ekranın altına uygulanmasının panel altı kameralardan daha kolay olduğunu söylüyor.

FaceID’nin bir ekran altı kamera sisteminden çok daha iyi çalışacağını belirtmeleri aslında merak edebileceğimiz bir durum. Ekran altı kameralı bir kaç model daha önce gördük. Ancak ekran altından olmalarında dolayı görüntü bulanıklılığının giderilmesi ayrı bir sorun.

Özellikle Selfi çekimlerinde de durum böyle. Samsung ve ZTE bunu düzeltmek için AI – Yapay zeka teknolojisi kullanıyor. Bir anlamda ekran bir kamera deliği olmaması için görüntü kalitesinden biraz ödün vermek gerekiyor. En azından şimdiki teknolojilerle. Zaten kamera odaklı akıllı telefonlarda özellikle bu ekran altı teknolojisinin kullanılmamasının da temel nedeni bu.

Elbette Apple cihazlarına binlerce dolar veren kullanıcıları için bu riskleri denemek isteyebilir…. Bekleyip göreceğiz, bu köprünün altından daha çok söylenti geçer…