Sosyal Medya

iPhone

iPhone 15 Pro’da titanyum kasa, eylem düğmesi ve USB-C portu var!

Apple'ın iPhone 15 serisinde dikkat çeken en iyi model şüphesiz iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max oldu. Titanyum kasa daha ince bir tasarımla karşımıza çıkarken iPhone 15 Pro Max'e 5X zoom geldi.

iPhone 15 Pro’da titanyum kasa, eylem düğmesi ve USB-C portu var!

Apple’ın iPhone 15 serisinde dikkat çeken en iyi model şüphesiz iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max oldu. Titanyum kasa daha ince bir tasarımla karşımıza çıkarken iPhone 15 Pro Max’e 5X zoom geldi.

Apple’ın etkinliğinde standart iPhone 15 serisinin yanında iPhone 15 Pro serisi (iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max) de ayrıca tanıtıldı.

“Havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında titanyum tasarıma sahip ilk iPhone. Ezber bozan A17 Pro çip. Kişiselleştirilebilen Eylem düğmesi. En güçlü iPhone kamera sistemi. Ve süper hızlı veri aktarımı sağlayan USB 3 destekli USB-C.”

Benim bu yılki iPhone 15’ler için genel kanaatim iPhone 14 sahiplerinin çokta bir şey kaybetmediği yönünde olsa da iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro MAX bir kaç dikkat çekici yeniliğe sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Bu özellikler için iPhone 14’lerinizi değiştirmek istermisiniz ben pek emin değilim doğrusu. Neyse biz devam edelim…

Ekran boyutları geçen yılkine benzer kalıyor. iPhone 15 Pro 6.1 inç ve iPhone 15 Pro Max 6.7 inç. Apple’ın dinamik adası bu modellerde korunmuş. Ekran çerçeveleri belirgin şekilde incelmiş ve titanyum çerçevelere sahip. Üstelik iPhone 15 Pro ve Pro Max, yeni 5. derece titanyum çerçeveleri sayesinde Apple’ın bugüne kadar ürettiği en hafif Pro telefonlar olma özelliğinin yanı sıra önceki modellerin paslanmaz çelik kasalarına kıyasla daha fazla dayanıklılık sağlıyor. Apple, genel ısı dağılımını da artıran yeni bir altyapı nedeniyle iPhone 15 Pro’nun arka camının değiştirilmesinin daha kolay olduğunu da söylüyor.

Fotoğrafçılık için iPhone 15 Pro ve Pro Max, daha büyük bir sensöre sahip yeni bir 48 megapiksel ana kameraya sahip olarak geliyor; modu kendiniz seçmenize gerek kalmadan derinlik bilgilerini otomatik olarak yakalayan bir özellik sayesinde portre resimleri 10 numara olacak. Daha da ayrıntılı çekimler için iPhone 15 Pro serisi, 24 MP süper yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturmak için bitişik fotoğraf piksellerini birleştiriyor.

Smart HDR’a vurgu yapan Apple karanlık ortamlardan daha iyi sonuçlar elde edildiğini belirtiyor. Ancak belki de en büyük fotoğraf yükseltmesi, iPhone 15 Pro Max’teki yeni 5x telefoto yakınlaştırma lensi. Yeni optik yakınlaştırma, kardeşi iPhone 15 Pro’daki 3x optik yakınlaştırmayla karşılaştırıldığında daha fazla menzil ve daha gelişmiş görüntü sabitleme sağlamak için tetraprizma kurulumunu temel alıyor. Diğer durumlarda Apple, kullanıcıların üç farklı odak noktası (24 mm, 28 mm ve 35 mm) arasında seçim yapmasına da olanak tanıyor ve bu aralıklardan birini yeni varsayılan olarak seçebilme olanağı da sunuyor.

Performansa gelince, iPhone 15 Pro ve Pro Max, Apple’ın en yeni 3nm A17 çipi ve USB 3 hızları (10 Gbps’ye kadar) desteği nedeniyle standart modelde elde ettiğinizden daha hızlı bir USB-C bağlantı noktasıyla güçlendiriliyor.

Apple, A17’nin geçen senekine göre yüzde 10 daha hızlı olduğunu, altı çekirdekli GPU’nun ise eskisinden yüzde 20 daha hızlı olduğunu ve daha da iyi güç verimliliğine sahip olduğunu söylüyor. A serisi bir çipte ilk kez A17, donanım hızlandırmalı ışın izlemeyi destekliyor.

Yeni Wi-Fi 6E desteği ve eskisinden üç kat daha fazla kapsama alanı sağlayan ikinci nesil ultra geniş bant çipi (UWB) ile kablosuz bağlantı da güçleniyor. Bu, iPhone 15 Pro serisinin, Find My‘in Hassas Bulma özelliğini kullanarak insanların kalabalığın içindeki diğer kişileri daha kolay bulmasına yardımcı olmasını sağlıyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max Fiyatları Belli oldu

  • iPhone 15 Pro, 128 GB depolama alanıyla 999 dolardan,
  • iPhone 15 Pro Max ise 256 GB depolama alanıyla 1.199 dolardan başlayacak.

Her iki model de dört renkte (siyah, beyaz, mavi ve doğal titanyum) 15 Eylül Cuma günü ön siparişlerle satışa sunulacak ve ardından 22 Eylül’de resmi satışa sunulacak.