Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6 Plus Dokunmatik Sorunu, Kullanıcı Hatası mı? 149$?

iPhone 6 Plus Dokunmatik Sorunu Kullanıcı Hatası mı? Neden Tamir ücreti için 149$ Ödeyelim ki? Apple Bu Konuda Ne dedi? Hepsi Burada!

Apple iPhone 6 Plus’ların dokunmatik sorununun tamiri için 149$ istiyor.

Peki iPhone 6 Plus Dokunmatik Sorunu Kullanıcı Hatası mı?

Apple, birçok iPhone 6 Plus sahibinin yaşadığı dokunmatik sorunu için “telefonun düşürülmesinden kaynaklanıyor” diyor.

Apple, birçok iPhone 6 sahibi ve bağımsız tamir teknisyenlerinin telefonların dokunmatiğini öldüren “Touch disease” denen şikayet başvurularını yanıtladı.

Touch Disease- iPhone 6 Plus Dokunmatik Sorunu  Belirtileri

Sorunun belirtileri ekranın üst kısmında titreşen bir gri çubuk ve dokunmatik ekranın yanıt vermemesi olarak görülüyor. Bu durum telefonu kullanılmaz hale getirecek kadar kötü. Jessa Jones adındaki tamir teknisyeninin belirttiğine göre aynı sorundan muzdarip çok sayıda kullanıcı kendilerine başvuruyor.

Apple’ın bu konudaki cevabı ise sorunun kullanıcı hatası olduğunu yönünde. “iPhone 6 Plus’ın sert yüzeye her düşürülüşünde cihazın ekranı üzerinde çok daha fazla baskı oluşmasına sebep oluyor” deniyor. Sorunun düzeltilmesi içinde eğer cihazın ekranı kırık değilse 149$ gibi bir tamir ücreti talep ediliyor. Onarım programının cihazın satış tarihinden itibaren 5 yıl geçerli olduğunu da belirtelim!

329 dolarlık olağan dışı durum garantisi rakamından daha düşük ama yine de ücretsiz değil. Bir çok kullanıcının bu konu yüzünden iPhone aleyhine dava açtığıda gelen haberler arasında. Bu dava sonunda Apple haksız çıkarsa bu tamir konusunda 149$ ödeyen kullanıcıların paralarının iade edilmeside söz konusu.

iFixit CEO’su Kyle Wiens’te bu sorunu onaylıyor. Sorunun dokunmatik IC bileşenlerinin lehimlerindeki başarısızlık, diğer bir deyişle lehim sorunundan kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca Apple Genius tarafından bu problemli cihazların tamir edilmediğini, bunun yerine bileşenlerin değiştirildiğini söylüyor.

Wiens, sorunun telefonu hiç düşürmemiş kullanıcılarda da görüldüğünü yeniledi.