Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s ‘e Force Touch Ne Sağlayacak?

Bakalım Force Touch özelliği iPhone 6s'te nasıl kullanılacak? iPhone 6s modelinde kullanılması beklenen Force Touch özelliği için konsept video yayınlandı.

Bakalım Force Touch özelliği iPhone 6s’te nasıl kullanılacak? iPhone 6s modelinde kullanılması beklenen Force Touch özelliği için konsept video yayınlandı.

Apple, akıllı saati Apple Watch ile Force Touch özelliğini tanıtmıştı. Firma daha sonra bu özelliğini MacBook modellerine de taşıdı. Dokunma şiddetine göre farklı işlemleri yerine getiren Force Touch, özellikle ekran boyutu küçük olan Apple Watch’da büyük kolaylık sağlıyor. Apple’ın bu özelliğini iPhone 6s modeli ile mobil platformlara da taşıyacağı uzun süredir konuşuluyordu.

iPhone 6s, Force Touch ile Gelebilir

iPhone 6s modelinde kullanılma ihtimali çok yüksek olan Force Touch için geçtiğimiz haftalarda farklı sızıntılar ortaya çıkmıştı. Peki, Force Touch özelliği iPhone 6s’e ne gibi artılar sağlayacak? Bu sorunun cevabını kestirmek için henüz çok erken. Ancak yayınlanan yeni konsept videosu, Force Touch özelliğinin iPhone 6s’te nasıl kullanılacağına dair ipuçları veriyor.

Videoda kontrol merkezinde bulunan kısayollara şiddetli dokununca ilgili bölümün açıldığını görüyoruz. Tahminlerimize göre Force Touch, iPhone 6s modelinde; video oynatmada, fotoğraf çekmede ve ana ekranda yer alan uygulamalara şiddetli dokununca, uygulamanın atadığınız ilgili bölümüne direkt olarak yönlendirmede kullanılacak.