Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s, Force Touch ile Geliyor!

Apple’ın MacBook ve Apple Watch modellerinde kullandığı Force Touch özelliğini iPhone 6s modelinde de kullanacağı söyleniyor.

Apple’ın MacBook ve Apple Watch modellerinde kullandığı Force Touch özelliğini iPhone 6s modelinde de kullanacağı söyleniyor.

Apple, yeni teknolojisi Force Touch ile MacBook ve Apple Watch kullanıcılarının karşısına çıkmıştı. Force Touch özelliğine sahip olan modellerde, bastırma kuvvetine göre işlemlerin farklı fonksiyonları ortaya çıkıyor. Örneğin; bir videoyu ileri almak için MacBook’un Force Touch özellikli TrackPad’ine kuvvetlice bastırdığınız zaman video daha hızlı ileri alınırken, daha yavaş bastırdığınızda video yavaş bir şekilde ileriye alınıyor.

Force Touch’ın çok fonksiyonlu olması Apple Watch’un küçük ekran dezavantajını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Force Touch’ın kullanım kolaylığına alışan kullanıcılar, bu özelliğinin yeni nesil iPhone modellerinde kullanıp kullanılmayacağı konusunda büyük bir merak içerisinde.

Bloomberg’in raporlarına göre Force Touch özelliği yeni nesil iPhone’larda da kullanılacak. Kaynaklara göre Force Touch özelliğinin iPhone 6s modelinde kullanılma ihtimali çok yüksek.

Force Touch Özelliği iPhone’a Ne Kazandıracak?

Eğer sızıntılar doğru çıkarsa yakın zamanda Force Touch destekli iPhone 6s modeli göreceğiz. Peki, Force Touch, iPhone 6s’e ne kazandıracak?

Force Touch özelliği ile iPhone’un ana ekran tuşuna basıp telefonu uyku modundan çıkarmak yerine ekrana dokunarak da bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Video izlerken uyguladığımız bastırma kuvvetine göre videoyu ileriye alabileceğiz veya aynı şekilde ses seviyesini kontrol edebiliriz.

force-touch

Bir diğer senaryo ise uygulamalar kısayol atama üzerine kurulu. Örneğin; Twitter uygulamasına kuvvetlice bastırıp açtığımız zaman “Anasayfa” yerine Tweet atma veya atadığınız uygulama içi başka bir kısayol açılabilir. Saymış olduğumuz bu özellikler tamamen tahminler üzerine kurulu. Apple bunlardan çok farklı bir özellik ile karşımıza çıkabilir.