Sosyal Medya

iPhone

iPhone 6s Pil Sorununa Apple Cevap Verdi!

Apple’a göre endişe yapılmasına gerek yok. iPhone 6s modellerinin, pil ömründe farklı sonuçlar verdiği şeklindeki kullanıcı şikayetlerine cevap geldi.

Apple’a göre endişe yapılmasına gerek yok. iPhone 6s modellerinin, pil ömründe farklı sonuçlar verdiği şeklindeki kullanıcı şikayetlerine cevap geldi.

iPhone 6s’lerin pil ömründe farklılıkların yaşanması, Apple tarafından onaylandı. Apple, cihazların farklı sonuçlar vermesinin sebebini üretim farklılıklarına bağlıyor. Ancak bu farklılık hayat şartlarına göre maksimum yüzde 3’e çıkabildiğinden, neredeyse kullanıcıların çoğunun bunu fark edemeyeceğini söylüyorlar.

iPhone 6s ve 6s Plus’ların pil ömrü

Apple, iPhone 6s ve 6s Plus’larla ilgili dolaşan pil ömrü haberlerini kullanılan A9 işlemcilerine bağlıyor. A9’ların bir kısmı TSMC, bir kısmı Samsung tarafından üretildiği için pil ömrü testi yapan kişiler, sorunun sebebini bu farklılık olarak görüyor. Test yapan kullanıcılar iki işlemciye de sahip cihazları test edip, aralarında 50 dakikaya varan pil ömrü farkını gözlemleyince Apple’dan cevap gecikmemiş.

Konuyla ilgili Apple’ın açıklaması ise şu şekilde:

“Bizim test sonuçlarımız ve kullanıcı verilerimiz gösteriyor ki, farklı bileşenler de kullansalar iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’larımızın pil ömürlerinde sadece yüzde 2 ile yüzde 3 arasında bir değişiklik olabiliyor. Diğer testler en yüksek CPU yüküyle fazla süre ölçümler yaptığından gerçek hayat kullanımını yansıtmıyor. Haliyle cihazın gerçekçi pil kullanımını çarpıtıyor. Bu şimdiki ve eski Apple ürünleri için tipik bir durum, yani A9 yongalarını kimin ürettiği çok fark etmiyor.”