Sosyal Medya

iPhone

iPhone ekranlarına “Anında Bildirim Reklamları” Geliyor

iPhone Ekranlarına Anında Bildirim Reklamları. Elbette uygulama geliştiricilerine izin konusunda kriterler getirilmiş olacak.

iPhone ekranlarına “Anında Bildirim Reklamları” Geliyor

Apple, belki de en görmek istemeyeceğiniz yerde, reklam verilmesinin önünü açıyor. Push Notification – Anında Bildirim ekranında “Reklam”…

Eminim bir çok iPhone sahibi de benim gibi düşünüyor. Gerçekten reklam görmek istemeyeceğim bir yer varsa, o da iPhone’un bildirim ekranları… Uygulama tanıtımlarının zırt pırt geldiğini görmek istemeyenlerdenim. Ancak bu durum belli izinlere bağlanacak olsa bile Apple, tarafından uygulama geliştiricilere bu yönde bir izin verilmiş gibi görünüyor.

Ortaya çıkan güncellenmiş App Store önizleme yönergelerine göre; Apple kısa bir süre önce uygulama geliştiricilerinin Anlık Bildirimleri pazarlama amacıyla kullanmalarını sağladı.(9to5Mac)

Yine de yeni yönergede kötünün iyisi durumlarda var. Güncellenen paragrafta;

“Uygulamanın çalışması için Anlık Bildirimler gerekli olmamalı ve hassas kişisel veya gizli bilgiler göndermek için kullanılmamalıdır. Anlık Bildirimler, müşteriler bunları uygulamanızın kullanıcı arayüzünde açıkça onay dili ile almayı seçmedikçe; promosyonlar veya doğrudan pazarlama amaçları için kullanılmamalıdır.  Ayrıca bir kullanıcının bu tür mesajları almamasını sağlamak için uygulamanızda bir yöntem sağlamalısınız. ” denildi.

Bu paragraftan da anlaşılacağı üzere; siz, onaylamadığınız sürece anlık bildirimlerinize reklam alamayacağınız ve bunu yapsanız bile gösterilmelerini istediğiniz zaman durdurabileceğiniz anlamına gelir.

Bu aslında Apple’ın anlık bildirimler ile reklam göndererek kendi kurallarını çiğnemesinden sonra, bu yolun geliştiricilere de açılmasından başka bir şey değil.

Tanışma  ve Falcılık ile ilgili uygulamalar izin daha katı inceleme süreçleri

Bu türdeki uygulamalar için önemli bir değişiklik var. Artık daha katı bir inceleme süreçleri olacak ve geliştiriciler kullanıcılarından uygulamalarını incelemelerini istemek için Apple’ın API’sini kullanmak zorunda; özel inceleme isteklerine artık izin verilmeyecek.

Son olarak, Apple’ın “Apple ile Oturum Aç” kimlik doğrulama hizmetinin 30 Nisan’a kadar uygulanması gerekiyor. Google ve Facebook gibi diğer oturum açma sistemlerini kullanan uygulamalara bu yöntem zorunlu hale getirmesi istenecek.


iPhone ekranlarına Anında Bildirim Reklamları hakkında detaylı bilgiler…