TeknoTalk

iPhone Tanıtımının 10. Yılı, Steve Jobs 10 Yıl Önce Bugün Böyle Duyurdu!

Steve Jobs 9 Ocak 2007’de bir devrimi böyle tanıtmıştı! 10 yıl önce bugün!

9 Ocak 2007’de Steve Jobs sahneye çıktı ve dünyanın en büyük teknoloji şirketini tanımlayacak olan cihazı tanıttı. iPhone!

Tam on yıl sonra, Apple, Steve Jobs tarafından vaat edilen “devrim niteliğindeki ürünü”nün varlığını ortaya çıkardığı Macworld 2007’deki ünlü duyuruyu tekrar hatırlattı.

 


iPhone olarak adlandırıldı ancak Steve Jobs bu ürüne 3 ayrı isimle adlandırdı.

Dokunmatik kontrollere sahip geniş ekranlı bir iPod, Devrim niteliğindeki bir cep telefonu ve Devrim niteliğinde bir internet iletişim cihazı.

 

iPhone Tanıtımının 10. Yılı. Steve Jobs iPhone’un böyle tanıtmıştı!

Dünya genelinde 1 milyardan fazla satan iPhone hakkında Apple CEO’su Tim Cook açıklamalarda bulundu. iPhone’un insanların yaşamlarında vazgeçilmez bir parça olduğunu belirten Cook, cihazın eğlenmeyi, çalışmayı ve yaşama biçimlerini yeniden tanımladığını ifade etti. Cook bununla birlikte iPhone’un mobil bilişimde standartları da yeniden belirlediğini dile getirdi. İnsanların günlük yaşamları için önemli hale gelen milyonlarca uygulamanın yanı sıra iPad ve Apple Watch da dahil olmak üzere yeni ürünlere ilham veren iPhone ile ilgili Apple’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Phil Schiller da açıklamada bulundu. iPhone’un insanların hayatlarındaki en önemli cihaz haline geldiğini söyleyen Schiller, ilk iPhone’dan bugünkü iPhone 7 Plus’a kadarki tüm modellerin altın niteliğinde standartları oluşturduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı piyasaya süren Apple, bu yıl da yeni iPhone modelini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Büyük bir ihtimalle eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone modelinin farklı bir tasarım çizgisiyle gelmesi bekleniyor. Bu arada Steve Jobs’un gerçekleştirdiği ilk iPhone’un tanıtım videosunu haberin devamında izleyebilirsiniz.

iphone 10 yaşında!

Exit mobile version