Sosyal Medya

iPhone

iPhone X Kullanarak Yüzünü Nasıl Sildiğini İzleyin, Optik Kamuflaj

Bir Geliştiricinin iPhone X Kullanarak Yüzünü Nasıl Sildiğini İzleyin. Optik Kamuflaj Olarak Adlandırılan Uygulama Nerede Kullanılabilir?

iPhone X Kullanarak Yüzünüzü Nasıl Silersiniz? Pek iç açıcı görünmüyor!

iPhone X ve onunla birlikte gündeme gelen Face ID özelliği aylardır konuşuluyor. Ne kadar korkutucuda olsa geliştiriciler farklı şeylerde yapıyor. Bir Geliştiricinin iPhone X Kullanarak Yüzünü Nasıl Sildiğini İzleyin. İlginç.

Kazuya Noshiro adlı yazılım geliştirici tarafından yapılan iPhone X ile Yüz Silme işleminde kendiside bunun nerede kullanılabileceği hakkında bir fikri olmadığını söylüyor.

IPhone X’in Face ID algılayıcıları, sanat, oyun ve tuhaf uygulamalar için büyük potansiyel taşıyor ancak bir Japon geliştirici cihazla bir başka bağ oluşturdu. ViRD oyun geliştiricisi @noshipu bunları kullanarak; Gözleri ve Ağzı haricinde yüzünü tamamen sildi, Aşağıdaki 10 saniyelik klipte bunu görebilirsiniz.

Optik Kamuflaj,  iPhone X Kullanarak Yüzünü Nasıl Sildiğini İzleyin

Noshiro tarafında Optik Kamuflaj olarak adlandırılan özelliğin nerede kullanılabileceği hakkında kendisininde henüz bir fikri yok. Yüzünü şeffaf hale getirip şaka yapmak isteyenler için şimdilik ideal…

 

Noshiro takipçilerinin tüm ısrarına rağmen nasıl çalıştığı hakkında bir bilgi vermedi. Takipçilerinden bir kişi kamerayı önceden yerleştirip arka planı kaydedip kaydetmediğini sorduğunda “Bu doğru” dedi. Bildiğiniz gibi iPhone X‘in hareket sensörleri her şeyi kamera hareketi ile senkronize edebiliyor.

Söz konusu efekt bir bakıma Face ID benzeri özelliklere sahip iPhone X benzeri akıllı telefonların sensörlerinin farklı amaçlar içinde kullanılabileceğine basit bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Zamanla bunlar amaçları doğrultusunda daha fazla kullanılacak gibi duruyor.