Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

iPhone’lar, bir Google güvenlik anahtarı olarak hizmet vermeye başladı

iPhone'lar, bir Google güvenlik anahtarı olarak hizmet vermeye başladı. Google Güvenlik Anahtarı için android sahibi olmanıza gerek kalmadı.!

iPhone’lar artık bir Google güvenlik anahtarı olarak hizmet verebilir

Smart Lock for iOS güncellendi. iPhone’lar artık bir Google güvenlik anahtarı olarak hizmet verebilir. iPhone’lar, bir Google güvenlik anahtarı olarak kullanılabilir.

Telefonunuzu Google güvenlik anahtarı olarak kullanmak için artık Android’e ihtiyacınız yok. Google, cihazınızın “yerleşik güvenlik anahtarını” (Touch ID veya Touch ID veya Face ID ile her iOS aygıtında yerleşik bulunan Güvenli Enclave) kullanabilmeniz için iOS için Smart Lock’u güncelledi.

Bundan sonra, Chrome’u kullanarak bir masaüstünde Google’da oturum açtığınızda iki faktörlü kimlik doğrulama için iPhone veya iPad’inize (ayrıca normal şifrenize) ihtiyacınız olacak. Uzak bir davetsiz misafir olmadığından emin olmak için bir Bluetooth bağlantısı kullanır.

Bu, elbette Google dışı hesapların kimliğini doğrulamanıza yardımcı olmayacak ve cihazları sık sık yükselten bir şey olmanız acı verici olabilir.

Bununla birlikte, belirli durumlarda özel bir Bluetooth anahtarı satın almak zorunda kalmayabilir ve SMS tabanlı kimlik doğrulamaya güvenmekten daha güvenli olacaktır.

9to5Google