Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İş Ahlakı Bibliyografyası ve İş Ahlakı Sözlüğü 16 Mayıs’ta Tanıtılıyor!

İş Ahlakı Bibliyografyası ve İş Ahlakı Sözlüğü Tanıtım Toplantısı 16 Mayıs 2022 tarihinde 14.00-16.30 saatleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılacak... İlgili tanıtım ile ilgili davetiyeler basın mensuplarına gönderilmeye başlandı.

İş Ahlakı Bibliyografyası ve İş Ahlakı Sözlüğü 16 Mayıs'ta Tanıtılıyor!

İş Ahlakı Bibliyografyası ve İş Ahlakı Sözlüğü 16 Mayıs’ta Tanıtılıyor!

İş Ahlakı Bibliyografyası ve İş Ahlakı Sözlüğü Tanıtım Toplantısı 16 Mayıs 2022 tarihinde 14.00-16.30 saatleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü Konferans Salonu‘nda yapılacak… İlgili tanıtım ile ilgili davetiyeler basın mensuplarına gönderilmeye başlandı.

Tanıtıma,

İş ahlakı alanındaki çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli girişimin tanıtılacağı toplantı sonrası İş Ahlakı Çalışmalarında Güncel Durum ve Yönelimler’in ele alınacağı panel, Türkiye’nin önde gelen kamu, özel sektör yöneticileri ve akademisyenlerine ev sahipliği yapacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Ömer Torlak’ın moderatörlüğünü yapacağı toplantıda; İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Nihat Alayoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Öykü İyigün ve İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Mahmut Arslan konuşmacı olarak katılacak.

İş Ahlakı Bibliyografyası

İş Ahlakı Bibliyografyası, son 20 yılda üretilen 9000’e yakın makale, kitap, kitap bölümü, ansiklopedi, rapor, konferans bildirisi ve tezin künye bilgisini bir araya getiren Türkiye’nin en geniş iş ahlakı kaynakçasıdır. Proje kapsamında tasnif edilen iş ahlakı eserleri arama ve erişim kolaylığı sağlayan bir veri tabanı ile araştırmacıların kullanımına sunulmuştur.

İş Ahlakı Sözlüğü

Türkiye’deki iş ahlakı çalışmalarında Batı literatürü ve kavramları ağırlıktadır. İş Ahlakı Sözlüğü, İslam iktisadını temel alarak oluşturulmuş bir iş ahlakının genelde iş dünyası, özelde firmalar ve çalışanlar için en iyi politika olacağı görüşünü savunuyor. Alandaki mevcut birikimin yanında Türk-İslam düşüncesinin ahlaki ve iktisadi prensiplerine de yer veren zengin içeriği ile önemli bir kaynak ol­mayı hedefleyen İş Ahlakı Sözlüğü, Türkiye’de iş ahlakı üzerine hazırlanmış ilk ansiklopedik sözlük çalışmasıdır.