Sosyal Medya

Kripto Para

İstanbul Blockchain Week IstanBlock ile devam ediyor

İstanbul Blockchain Week, ikinci gününde blockchain dünyasından yerli ve yabancı birçok ismin buluştuğu IstanBlock ile devam ediyor. Token ekonomileri, regülasyonlar, sermaye yeterlilikleri, sektörel ihtiyaçların ele alındığı panel ve konuşmalarla IstanBlock 16 Kasım tarihinde de devam edecek.

İstanbul Blockchain Week IstanBlock ile devam ediyor

İstanbul Blockchain Week, ikinci gününde blockchain dünyasından yerli ve yabancı birçok ismin buluştuğu IstanBlock ile devam ediyor. Token ekonomileri, regülasyonlar, sermaye yeterlilikleri, sektörel ihtiyaçların ele alındığı panel ve konuşmalarla IstanBlock 16 Kasım tarihinde de devam edecek.

Binance Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Blockchain Ekosistemini inşa etme’ konulu panelde konuşan Binance Asya Bölge Başkanı Gleb Kostarev Türkiye’deki kripto topluluğunun varlığından her zaman çok heyecanlandığını ve bu nedenle İstanbul’da olmaktan her zaman mutlu olduğunu dile getirdi. Kostarev;

“Türkiye’deki genç nüfusun varlığının, internet hizmetlerinin entegrasyonu ve ekonomik koşulların kriptonun benimsenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Türkiye Binance için önemli bir pazar, bu nedenle yatırım yapmaya devam edeceğiz. Binance sadece bir kripto borsası değil bu dünyanın tüm partner ve paydaşlarını kapsayan bir ekosisteme sahip. Bu nedenle yatırımlarımız fintech, bankacılık ya da genel finansal teknolojiler alanında olabilir. Binance olarak Web3 endüstrisinde yaratacağımız katma değer üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Gün boyunca yerli ve yabancı birçok konuğun sahnede olduğu IstanBlock’da Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp moderatörlüğünde Matterblock’un Kurucu Ortağı ve Genel Ortağı Zia Word, Yatırımcı Çerçeve Girişimleri Brandon Potts ve SwissBorg Ventures Yatırım Müdürü Paula Tavangar  ayı piyasasındaki yatırımlardan bahsetti.

İstanbul Blockchain Week’in ikinci gününde birçok konuşmanın yanı sıra workshoplar da gerçekleştirildi. OKX ve Deepcoin workshoplarının yanı sıra dünyanın en iyi 20 DAO’sunun yer aldığı IstanDAO Unconference’da DAO’ların karşılaştığı en büyük zorluklara ortak çözümler arandı.

Dakikalar içinde uygulama zincirini oluşturmanın detaylarını aktaran Ignite’den Denis Fadeev, “2023’te küresel pazardan ne bekleyebiliriz” konusunu First Batch Kurucu Ortağı Efe Bulduk ele aldı.

Bankaların Web3 dünyasını nasıl yönlendirdiklerini aktardıkları diğer bir panelde Kriptomeda ve Cointelegraph Türkiye CEO’su Eray Dengiz’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde Akbank LAB İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Yüksel, Garanti BBVA Direktör Korcan Abalı, İş Bankası Dijital Bankacılık Başkanı Emre Ölçer ve Circle Ekosistem Direktörü Cem Arcan yer aldı.

 

BNB Chain Kıdemli Direktörü Zoe Wei, Input Output Global İş Geliştirme Müdürü Daniel Friedman, Ava Labs Türkiye İş Geliştirme Başkanı Selim Kender ve Ignite’den Denis Fadeev rekabetçi L1 mimarisinde nasıl avantaj sağlanacağını İstanbul Blockchain Week ve EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller moderatörlüğünde tartıştı.

 

Kripto  pazarında disiplin ve risk yönetimi konulu panel, Finansal Analist ve Ekonomist Kamile Uray moderatörlüğünde Finans Uzmanı Sait Arslan ve Gate Türkiye Ülke Müdürü Kafkas Sönmez ile gerçekleştirildi.

Fluid Finance Pazarlama Direktörü Jessica Walker, Mamoru Ülke Direktörü Baran Yıldırım, Gulf Software & Technology CEO’su Hani Asfar, Gotbit’in Kurucusu ve CEO’su Alexey Andryun, dYdX Vakfı CEO’su Charles d’Haussy, Engineering Gno.land Başkan Yardımcısı Manfred Touro ve Genesis Lab CEO’su ve Araştırmacı Dr. Shakil Muhammad da IstanBlock sahnesinde olan isimler arasındaydı.