Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İstanbul Trafiğine Elektrikli Scooter Çözüm Olabilir mi?

İstanbul Trafiğine Elektrikli Scooter Çözüm Olabilir mi?

Trafiği ile meşhur dünyanın sayılı güzellikteki metropollerinden biri olan canım İstanbul’da egzoz gazı dumanından bıkmayanınız yoktur.

Hele şehir içi trafiğine ne demeli ? sabah trafik akşam trafik !

Her ne kadar toplu taşımaya özendirilmeye ve bu alanda yapılan yatırımlar olmasına rağmen bunların yeterli olduğunu söylemek imkansız tabiki.

Tüm bunlara insanlarımızın keyfine düşkün olması yada toplu taşımalardaki kalabalığın insanları korkutması eklenmeye dursun durum yazarken bile insanın için karartmaya yetiyor.

Durum bizde böyle iken diğer kalabalık şehirlerde benzer durumlardan şikayetçi elbette ama onlar en azından bu problemi gidermek için teknolojik adımlar atmaktan ve bu problemi çözmek için çabalayan özel şirketlere destek olmaktan geri kalmıyorlar.

gogoro-store-2015-06-04-1-1

İşte bu noktada yine şehirlerinden biri olan Taipei ‘de Gogoro Scooter belki de İstanbul trafiğine de çözüm olabilecek örnek bir uygulama başlattı.

Gogoro SmartScooter Taipei Sokaklarına Hazırdır” sloganı ile bugünden itibaren elektrikli scooter satışına başladı.

Eski HTC üst yöneticilerinden birinin buluşu olan sistemin çalışma prensibi  kendi elektrikli scooter’ınız için şehrin bir çok noktasında kurulan pil değişim istasyonlarından hizmet almak üzerine kurulmuş.

Değişim istasyonlarının sayısının arttırılması konusunda hem hükümet hemde belediye yetkilileri ortak çaba sarfediyor.

Elektrikli Scooter’ın satış fiyatı 2 değiştirilebilir yedek pil ile birlikte yaklaşık 4.066$ ve 2 yıl boyunca ücretsiz pil değiştirme hakkı veriliyor.

2 yıllık süreden sonra ise aylık 9.5 dolar ücretle değişim istasyonlarından yine pillerinizi değiştirmeye devam edecekler.

Düşünüyorum da bu İstanbul’da da uygulanabilir bir proje gibi geliyor bana. Bu konuda belediye ve devlet yöneticilerinin desteği ile ciddi girişimciler lazım tabi.

Sizce de İstanbul Trafiğine Elektrikli Scooter Çözüm Olabilir mi?

 

Kaynak: Engadget