Sosyal Medya

Donanım

İşte En Hızlı Bağlantı Çözümü!

Dünyanın en hızlı kablolu bağlantı çözümü,yeni nesil Thunderbolt 3.

Dünyanın en hızlı kablolu bağlantı çözümü,yeni nesil Thunderbolt 3.

Tayvan’da özellikle Asus’un pek çok yeni ürününü tanıttığı Computex etkinliğinde, Intel’de bugün çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Bugünkü etkinlikte yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantısını tanıtan marka, hız konusunda rakip tanımıyor.

USB 3.1’den 4 kat daha hızlı olan Thunderbolt 3, 40 Gbps hızda veri aktarımı yapabiliyor. Peki yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantısnın detayları neler? İşte Thunderbolt 3’ün yetenekleri.

thunderbolt-3-usb-type-c

Mükemmel uyumluluk ve hız

Yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantı noktası, USB 3.1 desteği ile dikkat çekiyor. Kendisinden önce duyurulan bir USB Type-C girişine sahip yeni Macbook ile uyumlu olan Thunderbolt 3, 2 adet 4K ekrana görüntü aktarımı yapabiliyor.

02-thunderbolt-3-usb-type-c

Hız konusunda da çok iddialı olan Thunderbolt 3, USB 3.0’dan tam 8 kat daha hızlı. USB 2.0’dan ise yaklaşık 80 kat daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor.

Yeni nesil Thunderbolt 3, Type-C yapıdaki USB 3.1, PCI Express ve DisplayPort ile uyumlu iken, eski nesil Thundebolt bağlantıları için ek adaptör gerekiyor.

Daha fazla güç aktarımı

Hız ve uyumluluk tarafındaki başarısının yanı sıra güç aktarımında da çok iddialı olan yeni nesil Thunderbolt 3, eski nesile kıyasla fazladan 100 W güç aktarımı yapabiliyor. Kısaca akıllı cihazları daha hızlı şarj edebiliyor.

Yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantısını, uyumluluk tarafındaki başarısı ile daha fazla yerde görebileceğimizi tahmin ediyoruz. Bakalım en hızlı kablolu bağlantı çözümü başarılı olacak mı?