Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İsviçre Günleri Istanbul 2022 – Swiss Days Istanbul 2022 Başladı!

Swiss Days İstanbul 2022’de, “Mavi bir Dünyada, Yeşil bir Ekonomi” sloganı altında düzenlenecek XVI. “İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu”na İsviçre’nin ve Türkiye’nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katılıyor.

SWISS DAYS ISTANBUL 2022’DE

XVI. İSVİÇRE-TÜRKİYE EKONOMİK FORUMU RÜZGARI ESECEK

Swiss Days İstanbul 2022’de, “Mavi bir Dünyada, Yeşil bir Ekonomi” sloganı altında düzenlenecek XVI. “İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu”na İsviçre’nin ve Türkiye’nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katılıyor.

İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu, İsviçre Türkiye Ticaret Odası (SCCT) ve Swiss Business Hub Türkiye işbirliğiyle 23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” teması altında “İsviçre Günleri Istanbul 2022”yi (Swiss Days Istanbul 2022) düzenliyor. Sürdürülebilirlik ve inovasyon konulu üç günlük etkinliğin amacı, İsviçre, İsviçre şirketleri ve markalarını tanıtmak.

İsviçre Günleri Istanbul 2022 kapsamında – SCCT, İsviçre’nin Türkiye Büyükelçiliği ile işbirliği içinde – 23 Eylül Cuma günü “Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi” başlığıyla “İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu”na 16. kez ev sahipliği yapıyor.

İsviçre ve Türkiye’den özel sektör, akademi ve sivil toplum alanlarında önde gelen uzmanların katılacağı Ekonomik Forum’da yeşil ekonomi dönüşümü tüm boyutlarıyla ele alınacak.

İsviçre’nin Türkiye Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak Ekonomik Forum’un açılışını yapacak. Açılış konuşmalarında ayrıca sanal olarak 2030 Gündemi İsviçre Delegesi, Refah ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Bölüm Başkan  Yardımcısı Markus Reubi de yer alacak. Gezegenimizin geleceğini tartışmak üzere alanının önde gelen isimlerinin yer alacağı panelistlerin ve katılımcıların olacağı Forum’un ana konuşmacılığını da  UNIDO (Teknik İşbirliği ve Sürdürülebilir Endüstriyel Kalkınma Müdürlüğü) Döngüsel Ekonomi ve Çevre Ekonomi Bölümü  Direktörü Stephan Sicars sanal olarak yapacak. Ana konuşmanın ardından Zurich Sigorta Grubu, Türkiye CEO’su Yılmaz Yıldız’ın moderatörlüğünü yapacağı Panel’de  Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Profesörü ve Dekanı Prof.Dr. A. Erinç Yeldan, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı (Yeşil ve Dijital Dönüşüm) Dr. Nurşen Numanoğlu, Oris Bölge Direktörü Marco Gemperli, İş Dünyası ve Sürdürülebilirlik Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Genel Sekreteri Konca Çalkıvik ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Geçmiş Dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Yaramancı yer alacak. Forum  kapanış konuşması ile sonlanacak.

Döngüsel ekonomi modelinin getireceği yeni dinamikler, iklim değişikliğinin yarattığı tahribatı tersine çevirecek yeni teknolojiler,  inovasyonlar ve  her sektörde iş dünyasını bekleyen fırsatlar ve güçlüklere ek olarak Türkiye’nin denizlerle çevrili durumuna odaklanan mavi ekonomisi  Forum’da seçkin panelistler tarafından tartışılacak konular arasında yer alıyor.

XVI. İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu, 23 Eylül Cuma günü 09.00-12.30 saatleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da mavi bir dünyada yeşil ekonomik dönüşüme adım atmak isteyen tüm herkesi bekliyor.

Program
23 Eylül 2022, Cuma

09:00-12:30

Yapı Kredi bomontiada, 4.Kat Toplantı Odası

 

09:00-09:30 Karşılama-İkram/Kayıt

09:30-09:50 Açılış Konuşmaları

– Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak -İsviçre’nin Türkiye Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch2030 Gündemi İsviçre Delegesi, Refah ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Bölüm Başkan  Yardımcısı Markus Reubi  (sanal)

 

09:50-10.20 Ana Konuşmacı (sanal)

-UNIDO (Teknik İşbirliği ve Sürdürülebilir Endüstriyel Kalkınma Müdürlüğü) Döngüsel Ekonomi ve Çevre Ekonomi Bölümü  Direktörü Stephan Sicars  10:20-10:35 Kahve Molası 10:35-12:05 PanelModeratör: Zurich Sigorta Grubu, Türkiye CEO’su Yılmaz Yıldız-Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Profesörü ve Dekanı Prof.Dr. A. Erinç Yeldan-TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı (Yeşil ve Dijital Dönüşüm) Dr. Nurşen Numanoğlu-Oris Bölge Direktörü Marco Gemperli-İş Dünyası ve Sürdürülebilirlik Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Genel Sekreteri Konca Çalkıvik-Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Geçmiş Dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Yaramancı  12:05-12:15 Kapanış Konuşması

İsviçre Türkiye Büyükelçiliği, Ekonomik ve Kültürel İşler Bölümü Başkanı, Müsteşar Ariane Tinner

 

*Forum dili İngilizce olup İngilizce-Türkçe simültane tercüme yapılacaktır.

 

Kayıt:Gereklidir, Buraya tıklayın/Click here

Konuşmacılar hakkında: Buraya tıklayın/Click here


Swiss Days İstanbul 2022 hakkında

İsviçre Günleri Istanbul 2022, pandemi dönemi sonrasında sürdürülebilirlik ve inovasyona güçlü bir vurgu yaparak İsviçre ve İsviçre şirket ve markalarını tanıtmak amacıyla “Sürdürülebilir Bir Gelecek Tasarlamak” teması altında düzenleniyor. İsviçre Günleri Istanbul 2022, İsviçre müziğini, sanat ve kültürünü, gastronomisini, teknolojisini, ekonomisini, eğitimini ve daha fazlasını tekrardan İstanbul’da gerçekleştireceği benzersiz bir platform ile sunmayı heyecanla bekliyor. Festival, 23 Eylül Cuma öğleden itibaren 25 Eylül Pazar akşamına kadar herkese açık ve ücretsiz olacak.

Presence Switzerland (PRS), Swiss Tourism, Switzerland Global Enterprise (SGE) ve Şişli Belediyesi’nin destek ve katılımıyla, İstanbul’un en popüler ve çok kültürlü mekanı Yapı Kredi bomontiada’da, İsviçre Günleri Istanbul 2022 çeşitli atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, konserler, eğlenceli aktiviteler ve katılımcı stantlarına ev sahipliği yapacak. Üç günlük İsviçre Festivali şehrin ilgi odağı olmaya hazırlanıyor. Yapı Kredi bomontiada, dDf, Power App ve Privée PR, İsviçre Günleri Istanbul 2022’ye ortak kuruluşlar olarak aktif olarak katılmaktadır.

İsviçre Günleri İstanbul 2022”nin Diamond sponsorları Oris ve Şark Saatçilik oldu. Gold sponsorları da ABB, Nestlé, Novartis, Roche, Tektaş Saatçilik  ve Türk Hava Yolları olurken Silver sponsorları arasında da Barry Callebaut, Belimo, Bordier, Credit Suisse, Geberit, Hilti, Sicpa, Sika, Swiss CenterDent, Rowema, Vakko ve Zurich Sigorta yer aldı. Diğer etkinlik sponsoru UBP oldu. Katkı sağlayan diğer şirketler arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Erikli, Eyüboğlu, Fairmont Quasar Istanbul, Grand Hyatt Istanbul, Hilton Bomonti İstanbul, HUG AG, Color Box, Jotun, Lindt, Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul, Nespresso, Shangri-La Bosphorus, Swatch, Swissôtel The Bosphorus Istanbul ve Tukaka & Vavana bulunuyor.

Swiss Days Istanbul 2022

23-25 Eylül 2022, Yapı Kredi bomontiada, İstanbul

https://www.tr-ch.org/swiss-days-istanbul-2022/