Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

İtalyan Havacılık Devi Lombardia, SAHA İstanbul Üyeleri ile İstanbul’da Buluştu!

Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Heyeti; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Saha İstanbul organizasyonuyla Türkiye’de Ağırlandı.

İtalyan Havacılık Devi Lombardia, SAHA İstanbul Üyeleri ile İstanbul’da Buluştu!

 

Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Heyeti; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Saha İstanbul organizasyonuyla Türkiye’de Ağırlandı. SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Avrupa’nın en büyük Saha kümelenmesi olan SAHA İstanbul olarak Savunma Sanayinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracat gayretlerini desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin öncülüğünde İtalyan Havacılık kümelenmesi Lombardia Aerospace Cluster ile başarılı bir etkinlik gerçekleştirdik. Lombardia Aerospace Cluster aralarında Leonardo ve Thales gibi önemli firmaların da bulunduğu 200+ üye firması, 4 üniversitesi ve 2 R&D Merkezi ile İtalya’nın havacılık ve uzay sektöründeki önemli endüstriyel kümelenmelerinden biri olarak öne çıkmaktadır.  Etkinlikte SAHA İstanbul  üyesi 107 firma ile İtalyan kümelenmesine mensup 10 firma arasında 258 adet B2B görüşme gerçekleştirildi. Görüşmelerde firmalar arasında işbirliği, ortak girişim ve yatırım hususları değerlendirildi. Bu görüşmeler iki ülke arasında önemli iş birliklerinin geliştirilmesine öncü olurken, Savunma Sanayi alanında ticari hacmin artmasına da katkıda bulunacaktır” dedi.

 

  1. C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında İtalyan Lombardia Havacılık ve Uzay Kümelenmesi yönetimi ve 10 üye şirketten oluşan heyet uluslararası iş birliğini güçlendirmek ve Türkiye’deki yatırım potansiyelini keşfetmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Programın önemli bir parçası, SAHA İstanbul ile iş birliği içinde düzenlenen İşletmeden İşletmeye (B2B) etkinliği oldu. Bu oturumda heyetin yanı sıra 10 İtalyan firmasından 17 temsilci, yaklaşık 100 üye firma ile verimli firmayla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

 

İki günlük program, İtalyan delegelerin Türkiye’nin havacılık ve savunma altyapısına ilişkin ilk elden bilgi sahibi olmalarını sağlayacak önemli kuruluş ziyaretleriyle sona erdi. Türkiye’nin hızla gelişen havacılık ve savunma sektöründeki gelişmelerin aktarıldığı program, Altınay Savunma, THY Teknik ve Teknopark İstanbul’un ziyaretleri ile tamamlandı.

 

Heyetin ikili görüşmeleri öncesinde gerçekleştirilen açılış oturumuna T. C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, Saha İstanbul Genel Seketeri Levent Kerim Uça, Lombardia Aerospace Cluster Kümelenme Müdürü Giulia Fornara ve Lombardia Aerospace Cluster Yönetim Kurulu Üyesi Massimo Maronati katıldı.

SAHA İSTANBUL, 9’UNCU YILINDA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK SANAYİ KÜMELENMESİ OLARAK YERLİ SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SANAYİNİN ULUSLARARASI GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

 

Saha İstanbul Genel Seketeri Levent Kerim Uça, 9’uncu yıldönümünde SAHA İstanbul olarak çok önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerinin altını çizdi ve şunları söyledi: “SAHA İstanbul olarak 1100’den fazla firmamız ve 29 üniversitesimizle ülkemizin teknoloji geliştirme kapasitesine katkı sağlıyor, platform ve sistem/altsistem üreticilerini bir araya getirerek ülkemizde üretilmeyeni üretmek için yeni iş birlikleri kuruyoruz. Bu çerçevede dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli yetenekler geliştirmek maksadıyla 52 farklı sektörden firma, bünyesindeki 11 komite vasıtasıyla projeler geliştiriyoruz. Bunların yanı sıra bugünkü etkinlikte olduğu gibi firmalarımızın ihracat gayretlerini desteklemek amacıyla onları yurt içinde ve dışında yabancı pek çok ana yüklenici firma ile buluşturuyor, Business to Business” görüşme etkinlikleri ve teknik ziyaretler gerçekleştiriyoruz”.

 

İTALYAN HAVACILIK KÜMELENMESİ LOMBARDIA’YA MENSUP 10 FİRMA İLE SAHA İSTANBUL ÜYESİ 107 FİRMA ARASINDA 258 ADET B2B GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

SAHA İstanbul olarak firmaların ihracat gayretlerini desteklemek amacıyla onları yurt içinde ve dışında uluslararası firmalarla buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Bu kapsamda T. C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte İtalyan havacılık kümelenmesi Lombardia Aerospace Cluster ile başarılı bir etkinlik gerçekleştirdik. Lombardia Aerospace Cluster aralarında Leonardo ve Thales gibi önemli firmaların da bulunduğu 200+ üye firması, 4 üniversitesi ve 2 R&D Merkezi ile İtalya’nın havacılık ve uzay sektöründeki önemli endüstriyel kümelenmelerinden biri olarak öne çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Etkinlikte SAHA İstanbul  üyesi 107 firma ile İtalyan kümelenmesine mensup 10 firma arasında 258 adet B2B görüşme gerçekleştirildiğini açıklayan Levent Kerim Uça, görüşmelerde firmalar arasında işbirliği, ortak girişim ve yatırım hususlarının değerlendirildiğini söyledi.

 

Programın ikinci günü Altınay Savunma ve THY Teknik Firmaları ile Teknopark İstanbul’a yapılan Teknik Ziyaretler yapıldığını anlatan Uça, “Türkiye ve İtalya, Akdeniz’de ortak çıkarları ve değerleri paylaşan iki NATO müttefiki ülkedir. İtalya, Türkiye’nin Güney ve Batı Avrupa ülkeleri arasında ikili ticaret hacmi bakımından da en önemli ekonomik ve ticari ortağı durumundadır.  Yıllardır yükselmekte olan İtalya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi geçen yıl yüzde 7 artarak 25 milyar dolara ulaşmıştır. Son dönemde Türkiye ve İtalya ilişkilerinde savunma ve havacılık sanayii alanında işbirliği de öne çıkmaktadır. İki ülke için savunma sanayi tarihsel olarak kilit sektörlerden biri durumundadır. Biz de bu kapsamda ikili ilişkileri geliştirmek, savunma ve havacılık sanayii alanındaki iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlik sayesinde önümüzdeki dönemde Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin daha da artmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.