Sosyal Medya

Yazılım

ITU ACM’nin düzenlediği algoComp’22 11-19 Şubat’ta başlıyor!

ITU ACM olarak, 11-19 Şubat tarihleri arasında algoComp’22 adı altında, Türkiye çapında üniversite ve lise öğrencilerinin katılabileceği bir algoritma yarışması düzenliyoruz.

algoComp serüveni devam ediyor!

ITU ACM olarak, 11-19 Şubat tarihleri arasında algoComp’22 adı altında, Türkiye çapında üniversite ve lise öğrencilerinin katılabileceği bir algoritma yarışması düzenliyoruz.

algoComp’22, ITU ACM Student Chapter tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin her bir yanından öğrencilerin katılabileceği bir algoritma yarışmasıdır. Yarışmacıların, bir sorunu hızlıca analiz ederek bu soruna en uygun çözümü üretmeye çalışmaları beklenmektedir.

Aynı zamanda algoComp’22, sınırlı zaman ve kaynak gibi zorluklara rağmen en ideal algoritmayı oluşturma ve takım çalışmasına yatkınlık gibi becerileri ölçer.

ITU ACM’nin düzenlediği algoComp’22 Ödülleri:

1.5000 TL

2. 3000 TL

3. 2000 TL

4. 1500 TL

5. 1000 TL

Yarışma tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek zoom toplantısına katılan yarışmacılara çekilişle çeşitli hediyeler verilecektir.

Yarışma Formatı

algoComp’22 ön eleme ve final olmak üzere iki etaptan oluşmaktadır.

11-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan ön eleme aşamasında yarışmacıların 2 günde 8-11 algoritma sorusuna çözüm bulmaları gerekmektedir. En kısa sürede en çok puan toplayan 25 takım finalist olmaya hak kazanacaktır.

19 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek olan final etabında ise yarışmacıların ön eleme etabından daha zorlayıcı 8-11 algoritma sorusuna 6 saat içerisinde çözüm bulmaları gerekmektedir. En çok puan toplayan 5 takım büyük ödüllerin sahibi olacaktır.

Katılım Kuralları

  • Başvurular 31 Ocak 2022 tarihine kadar yapılmalıdır, bu tarihten sonra başvuru alınmayacaktır ve yarışmacı kayıtları sonlandırılacaktır.
  • Yarışmaya katılmak isteyenler 2 veya 3 kişilik takımlar halinde ya da bireysel olarak başvuru yapabilirler. Takım halinde katılmak isteyenlerin takım arkadaşları ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrı ayrı başvuru yapan katılımcılar farklı takım sayılacaktır ve takım halinde yarışamayacaklardır.
  • Yarışmaya lise veya üniversitede ön lisans/lisans eğitimi alan öğrenciler katılabilir.
  • algoComp’un düzenlenmesinde görev almış öğrenciler yarışmaya katılamamaktadır.
  • Yarışmaya başvurmak ve daha detaylı bilgiler için : https://algocomp.ituacm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.