Sosyal Medya

Eğitim

JA Worldwide’a Nobel Barış Ödülü adaylığı

Gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlayan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın global paydaşı ve üyesi olduğu JA Worldwide, 2022 Nobel Barış Ödülü için aday gösterildi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın global paydaşı JA Worldwide’a Nobel Barış Ödülü adaylığı

Gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlayan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın global paydaşı ve üyesi olduğu JA Worldwide, 2022 Nobel Barış Ödülü için aday gösterildi.

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Nobel Barış Ödülleri’ne aday gösterilen isimlerden biri de Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın global paydaşı ve üyesi olduğu JA Worldwide oldu.

Girişimci zihin yapısına sahip gençlerin ve çocukların yetişmesi için çalışmalarına yön veren ve iş dünyasındaki profesyonellerin ve girişimcilerin programlara aktif katılmasını sağlayan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın global paydaşı, Junior Achievement Worldwide, 2022 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Junior Achievement Worldwide üyesi Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören

Junior Achievement Worldwide üyesi Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören

Parçası olmaktan gurur duyduğumuz JA Worldwide, 2022 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. 100 yılı aşkın süredir, uluslararası işbirliğini çocukların ve gençlerin geleceğini güçlendirmek vizyonu ile örmüş, daha iyi bir dünya için 115 ülkeden büyük bir azim ve inançla yaratılan değerin büyük bir gururla buluştuğu bir zamandayız. Dünya’nın her çocuk ve genç için; çeşitliliğin gücüyle güçlenen, eşit fırsatların olduğu, sürdürülebilir ve güvenli bir gelecek sunması için çalışan tüm JA Worldwide ekibini, JA Europe ve tüm diğer ülke paydaşlarımızı kutluyoruz. Bu gururun en büyük parçası olan destekçilerimizle, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve mentorlarımızla bu güzel haberi paylaşmaktan da mutluluk duyuyoruz.” dedi.

1919 yılında Amerika’da kurulan Junior Achievement Worldwide,  tüm gençlerin gelişen topluluklar oluşturmak için beceri ve zihniyete sahip olmalarını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. 115 ülkede çalışan JA Worldwide, gençleri başarılı olmak için ihtiyaç duydukları istihdam ve girişimcilik becerileri ve zihniyetleriyle donatıyor. JA Worldwide, yetenekler geliştirerek ve kendine olan inancı besleyerek gençleri işin geleceğine hazırlıyor, finansal açıdan yeterli yetişkinler olmaları için gerekli araçlara sahip olmalarını sağlıyor ve onlara girişimci düşünmeyi öğretiyor. Yarım milyondan fazla gönüllü ve öğretmen tarafından desteklenen ve her yıl 10 milyondan fazla öğrenciye ulaşan JA Worldwide, daha parlak bir gelecek inşa etme ölçeği, deneyimi ve tutkusuna sahip birkaç kuruluştan biridir.

Genç Başarı Eğitim Vakfı: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.