Sosyal Medya

Kripto Para

Jack Dorsey, “Herkese Açık bir Madencilik Sistemi” kurduğunu duyurdu!

Twitter'ın kurucularından olan ve şimdiki Block'un da kurucusu olan Jack Dorsey, "Herkese Açık bir Madencilik Sistemi" kurduğunu duyurdu! Amacı ise Bitcoin Madenciliğini daha dağıtık ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. İşte detaylar...

Block’un kurucusu Jack Dorsey, Twitter’da şirketin resmi olarak açık bir bitcoin madenciliği sistemi kurduğunu duyurdu!

Twitter’ın kurucusu olan ve şimdiki Block’un da kurucusu olan Jack Dorsey, “Herkese Açık bir Madencilik Sistemi” kurduğunu duyurdu! Amacı ise Bitcoin Madenciliğini daha dağıtık ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. İşte detaylar…

Block’un kurucusu Jack Dorsey, Twitter’da şirketin resmi olarak “open bitcoin mining systemaçık bir bitcoin madenciliği sistemi” kurduğunu duyurdu.Dorsey ilk olarak geçen yıl Ekim ayında, o zamanlar Square olarak bilinen dijital ödeme sağlayıcısının, daha markasını değiştirmeden önce proje üzerinde çalışmayı düşündüğünü duyurmuştu.

Hatırlarsanız Square, hizmetlerini birbirine bağlamak ve kripto para birimleri ve blok zincir teknolojilerinde işinin geleceğini daha iyi temsil etmek için adını Block olarak değiştirdi.

Şimdi, Block’un donanım genel müdürü Templeton Thomas, şirketin projeyle ilgili ilk tartışmaları hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Twitter’da açıklama yapan Thomas, Block’un “satın alma, kurulum, bakım ve madenciliğe kadar her yönden madenciliği daha dağıtık ve verimli hale getirmeyi” hedeflediğini söyledi.

Bu nedenle Block, teçhizatların bulunması zor ve pahalı olduğu için kullanılabilirlikten başlayarak sürecin sorunlu noktalarını ve teknik zorluklarını belirledi ve yukarıdaki amacına ulaşabilmek için onları daha erişilebilir hale getirmenin bir yolunu bulmayı hedefliyor…

Şriket ayrıca, mevcut teçhizatların ısı dağılımı ve tozla ilgili olağan sorunlarını ele alan güvenilir bir sistem kurmayı da istiyor. Buna ek olarak Block, performans ile teçhizatın düşük güç tüketimine sahipken verimli olduğundan emin olmak gibi diğer faktörler arasında doğru dengeyi sağlamaya da çalışıyor.

Thomas, Block’un proje için hangi ortakları dikkate alacağını da düşündüğünü ve çözümler üzerinde çalışacak ve tüm sorularına cevap verecek bir çekirdek mühendislik ekibi oluşturmaya şimdiden başladığını söyledi.

Dorsey’in, kripto para birimine büyük bir inananların en başında geldiğini biliyoruz zira bir keresinde bitcoin’in bir gün doların yerini alacağına inandığını söylemişti.

Block, kripto para birimine yoğun bir şekilde yatırım yaptı ve bildirildiğine göre mevcut değere göre 8.027 bitcoin veya yaklaşık 338 milyon ABD Doları tutuyor.

Özetle, bitcoin madenciliği için daha uygun fiyatlı ve daha az enerji tüketen donanımların ve sistemlerin üretilmesi için önemli halka açık bir adım olacağa benziyor…