Sosyal Medya

Otomobil

Jeep Renegade ve Compass e-Hybrid Türkiye’de Satışa Sunuldu

Renegade ve Compass e-Hybrid, performanslarını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor.

Jeep Renegade ve Compass e-Hybrid Türkiye’de Satışa Sunuldu

 

Jeep, Renegade ve Compass e-Hybrid versiyonları Türkiye’de satışa sunuldu.

 

Renegade ve Compass e-Hybrid, performanslarını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor.

Jeep® e-Hybrid sistemi, hem Renegade hem de Compass’ta düşük hız ve park manevralarında saf elektrikli sürüş sağlıyor.

Türkiye’de toplam Jeep satışlarının yüzde 99’unu oluşturan Renegade ve Compass modelleri, mayıs ayından itibaren sadece e-hybrid ve 4xe plug-in hybrid seçenekleri ile tercih edilebilecek.

 

Jeep, elektrifikasyon planı dahilindeki ürünlerini dünya yollarıyla buluşturmayı sürdürüyor. Markanın küçük SUV segmentinde yer alan ilk modeli olmasıyla dikkat çeken Renegade’in ve markanın güçlü mirasını yeni tüketim ihtiyaçlarını karşılayan ürün özellikleri, sürüş ve araç içi teknolojileriyle bugüne taşıyan modeli Compass’ın e-Hybrid versiyonları Türkiye’de satışa sunuldu.

 

Düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle, çevreye çok daha duyarlı olduğunun ve Jeep® markasının efsanevi arazi kabiliyeti ile performansını birleştirdiğinin altını çizen modellerin satışa sunulmasıyla, ülkemizdeki Jeep Renegade ve Compass ürün gamının tamamı elektriklenmiş oldu. Türkiye’de toplam Jeep satışlarının yüzde 99’unu oluşturan Renegade ve Compass modelleri mayıs ayından itibaren sadece e-hybrid ve 4xe plug-in hybrid seçenekleri ile tercih edilebilecek. Böylece Jeep, en çevreci SUV markası olma hedefine doğru Türkiye’de önemli bir adım atmış oldu.

Yeni nesil hibrit teknolojisi çevreci ve yakıt tüketiminde avantajlı

Renegade ve Compass e-Hybrid’in yedi vitesli otomatik şanzımanlı e-Hybrid versiyonları, performanslarını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Renegade ve Compass e-Hybrid BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Her iki modelde de bulunan yeni güç aktarma organları sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanıyor. Hibrit teknolojisi; araçların sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, %100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Renegade ve Compass e-Hybrid modelleri sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing).

Tamamen elektrik modunda ve Co2 emisyonu olmadan park edilebiliyor (e-park). Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen e-Hybridler, performanstan ödün vermedikleri gibi maksimum sürüş konforu sağlıyor.

 

 

Zengin iç donanım ve  sürüş modları ve güvenlik öğeleri

 

Renegade e-Hybrid’de yer alan; şarj, sürüş verimliliği, sürüş geçmişi, planlanmış şarjlar ve daha birçok durumla ilgili tüm bilgileri içeren Uconnect Navigasyon sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto ile akıllı telefon entegrasyonuna da izin veriyor. Şarj seviyesi ve menzili (elektrikli ve hibrit modda) gibi batarya bilgilerini aktaran Renegade’e özel renkli 7 inç TFT ekran gösterge panelindeki teknolojik işlevler hayatı kolaylaştırıyor. İç mekânda üst seviyede konfor sunan Renegade’in Longitude donanım seviyesinde otomatik klima, Akıllı Hız Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Sürücü- Yolcu Hava yastıkları, Arka Park Sensörü ve Lastik Tamir Kiti standart olarak sunuluyor.

Compass e- Hybrid’in Limited donanım seviyesinde, 18 inç Alüminyum Jantlar, Otomatik Uzun Farlar, Parlak Siyah Tavan Barları, Led Sis Farları, Karartılmış Arka Camlar, Anahtarsız Giriş & Çalıştırma,Geri Görüş Kamerası, Otomatik Katlanır Yan Dikiz Aynaları, Kablosuz Şarj, Adaptive Cruise Control (ACC) sistemi bulunuyor. Modelin en üst donanım seviyesi olan S-Limited’de ise 19 inç  Saten Gri Alaşımlı Jantlar, Sunroof, Siyah Tavan  ve aynı renkteki Tavan Barları, Isıtmalı Ön Koltuklar  ve Direksiyon Simidi,  8 Yöne Ayarlanabilen Elektrikli Ön Koltuklar,  4 Yöne ayarlanır Elektrikli Bel Ayarlı Koltuklar, Hafızalı Sürücü Koltukları ile 40/20/40 Katlanabilir Arka Koltuklar ve Trafik İşareti Algılama gibi özellikler ekleniyor.

Renegade e-Hybrid, 1.119.950 bin TL’den; Compass e-Hybrid ise 1.434.950 bin TL’den başlayan fiyatlarla tercih edilebilecek.